Politiet om foreløbige undersøgelser af nedbrændt historisk kro: - Tyder på, at branden var påsat

De foreløbige undersøgelser af branden, der natten til mandag skadede de fleste af bygningerne på Borbjerg Mølle Kro, tyder på, at den var påsat.

2:07
De foreløbige undersøgelser af branden på Borbjerg Mølle Kro tyder på, at den var påsat.
Foto: Morten Løvig Nielsen, TV MIDTVEST

Kort før klokken 03.00 natten til mandag modtog Midt- og Vestjyllands Politi en anmeldelse om brand på Borbjerg Mølle Kro. 

- Da det lokale brandberedskab og vores patruljer kom derud kort efter, havde ilden allerede godt fat. Slukningsarbejdet var først endeligt afsluttet sent mandag, skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det var en gruppe unge mennesker, der holdt til på den anden side af den nærliggende sø, som opdagede branden og slog alarm.

- Politiets teknikere har i dag afsluttet de indledende undersøger på gerningsstedet, og kan konstatere, at det tyder på, at branden var påsat. De tekniske undersøgelser fortsætter de kommende dage, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Ejerpar om brand: - Hvordan kan man finde på det?

Det er stadig uvirkeligt for kroejerne af Borbjerg Mølle Kro ved Holstebro, selvom det snart er tre døgn siden.

- En af de unge opvaskere ringede til os. Så stod vi op og tog herned. Vi kunne se røgen allerede fra Vinderup, fortæller Malene Harpøth.

At politiet nu slår fast, at branden var påsat, gør ikke situationen mindre uvirkelig for kroejerne.

- Hvordan pokker kan man finde på det? Vi nærmest tog om hinanden, da vi fik det at vide og tænkte, at det kan simpelthen ikke passe. Har vi nogle fjender, der kan finde på det, eller er det pyromaner? siger Mark Harpøth.

Af hensyn til den videre efterforskning i sagen har politiet ikke yderligere detaljer om brandårsagen.

Vidner, der har set noget i området i løbet af søndag eller natten til mandag, opfordres til at kontakte politiet på telefon 114.

600 års historie er brændt ned, nu skal kroejerne lægge planer for fremtiden.
600 års historie er brændt ned, nu skal kroejerne lægge planer for fremtiden.
Foto: Svend Vilhelm Mikkelsen / TV MIDTVEST