Politiet indstiller efterforskningen af krobrand

Afgørende nyt kan få politiet til at finde sagen frem igen.

Borbjerg Mølle Kro brændte helt ned.
Borbjerg Mølle Kro brændte helt ned.
Foto: Morten Løvig Nielsen, TV MIDTVEST

Midt- og Vestjyllands Politi opgiver at finde frem til den eller de personer, der satte ild til Borbjerg Mølle Kro, som brændte ned natten til 12. juli 2021.

Det fortæller efterforskningsleder Torben Ladefoged 486 dage efter branden.

- Vi er der, hvor vi ikke kan gøre mere. Vi vælger at henlægge sagen, lyder det fra politilederen.

Han fortæller, at politiet har "vendt hver en sten" i sagen om krobranden ved Borbjerg øst for Holstebro:

- Vi har brugt en del kræfter. Vi har hele tiden løbende haft gang i efterforskningen.

Den kendte kro brændte ned natten til 12. juli 2021.

Her opdagede en gruppe unge mennesker, at flammer stod ud fra kroen. De valgte derfor at nærme sig den historiske kro. Da det stod klart, at ilden havde fat i bygningerne, slog de alarm og ringede til politiet og kroens ejer.

Kunne ikke redde historiske bygninger

Det lykkedes dog ikke for brandfolkene at redde de gamle bygninger, og allerede få dage efter lød det fra de foreløbige undersøgelser, at politiet vurderede, at der var tale om en påsat brand.

Ifølge Torben Ladefoged har politiets efterforskning fra dag ét været udfordret af de store skader, der var forvoldt på kroen som følge af flammernes hærgen.

- Det har været så voldsomt, at der ikke var noget tilbage derude. Derfor har vi gået grundige til værks. Det skulle ikke stoppe os i at gøre forsøget, siger Torben Ladefoged.

I september fik politiet hjælp fra en ny kant. Forsikringsselskabet Købstædernes Forsikring, der har forsikret kroen, udlovede en stor dusør til den eller de personer, der kunne komme med oplysninger om, hvem der stod bag den påsatte brand på kroen.

Men politiet må sande, at dusøren ikke resulteret i noget gennembrud i sagen. Derfor lukker man nu for efterforskningen.

- Vi har afsøgt de muligheder, der har været, siger Torben Ladefoged.