Politi: Kør i god tid

Danmarkshistoriens største spejderlejr starter i Holstebro i dag, og det får konsekvenser for trafikken.

Trafikken i Holstebro bliver tæt i dag lørdag. Omkring 35.000 spejdere flytter ind ved Idrætscenter Vest, så der bliver kamp om pladserne på vejene.

- Jeg er lidt spændt på at se, hvor meget trafiknettet kan tage rundt omkring Holstebro. Vi har ikke erfaringer fra lignende større arrangementer, men vi er forberedt på det værste og håber på det bedste, siger Henrik Glintborg fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Busser i massevis

Vejene begynder at blive fyldte omkring klokken 10:00, og fra middagstid og frem til 16:00 vil det være værst. 550 busser skal læsse spejdere af, ligesom omkring 500 campingvogne også vil fylde på vejene.

- Kør hjemmefra i god tid, også selvom du ikke skal på spejderlejr. Og så skal man i øvrigt have masser af tålmodighed, og følge skiltningen, siger Henrik Glintborg.

Og netop det med skiltningen kan være en udfordring. Ifølge Henrik Glintborg er det oftest de lokale der har problemer med at følge den nye skiltning.

- De lokale kender vejene, og så er man måske ikke opmærksom på, at den sædvanlige vej kan være lukket, siger han.

Men politiet er fortrøstningsfulde inden det store rykind.

- Det skal nok gå, der står hjemmeværnsfolk og spejdere ved de vigtigste kryds for at hjælpe billisterne, siger Henrik Glintborg.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.