Plejehjemsbeboer ramt af toget: Kommunen undersøger forløbet

Det er min klare opfattelse, at personalet har gjort alt, hvad de kunne, siger plejecenterleder.

Den 87-årige plejehjemsbeboer, der søndag blev påkørt og dræbt af et tog på stationen i Vemb, var udstyret med en GPS, så man kunne følge hans færden.

Allerede fem minutter efter hans forsvinden blev personalet alarmeret. De begyndte straks at lede, men nåede altså ikke at finde ham, inden det gik galt.

- Det er vi selvfølgelig dybt berørte over, siger Anette Sørensen, der er plejecenterleder i Holstebro Kommune. 

Den 87-årige var ramt af demens, og formanden for Alzheimerforeningen, Birgitte Vølund, opfordrer kommunen til nøje at gennemgå forløbet.

- For mig handler den her sag ikke om nye regler på området. Den handler om, at kommunen går i selvransagelse og prøver at finde ud af, hvad er det egentlig, der er sket i denne sag, siger hun.

Plejecenterleder Anette Sørensen fortæller, at den proces allerede er i gang. 

- Vi bruger rigtig meget tid på at gennemgå og analysere hændelsesforløbet sammen med personalet. Vi gennemgår selvfølgelig alle foranstaltninger - både de ydre og de indre. Det er min klare opfattelse, at personalet har gjort alt, hvad de kunne, men det er altid godt at evaluere på det, siger hun.

Det er svært at undgå at demente forlader plejecentre. Sådan lyder det i dag efter en 87-årig dement mand søndag aften mistede livet, da han blev ramt af et tog.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.