Pernille blev hjerneskadet efter medfødt hjertefejl - nu slår hun et slag for personer med særlige behov

Mandag var den 31-årige rengøringsassistent fra Holstebro i Struer for at debattere ligesindedes vilkår og indflydelse med fire lokalpolitikere.

2:43
Pernille Feldt Poulsen vil gerne have, at der tages mere hensyn til hende og andre med særlige behov.
Foto: Line Sahl, TV MIDTVEST

Pernille Feldt Poulsen er født med en hjertefejl. Da hun var seks år, blev hun opereret. I den forbindelse blev hun delvist lam i venstre side af kroppen.

- Derudover har jeg nogle kognitive vanskeligheder, som gør, at jeg har svært ved for eksempel at huske og få ordene til at hænge ordentligt sammen, fortæller hun til TV MIDTVEST.

Så den 31-årige rengøringsassistent fra Holstebro er blandt mennesker med særlige behov.

- Vi er i en gråzone. Vi er gode til noget og dårlige til noget andet.

Hun er en del af Unge for Ligeværd, der er en forening for unge med særlige behov.

Til møde med politikere

Mandag aften var hun og mere end 25 unge og voksne samlet i Struer, hvor fire politikere fra Struer, Holstebro og Lemvig var inviteret til debat og spørgsmål om sport, fritidsaktiviteter og hjælp til voksne med særlige behov.

- Vi bliver ofte glemt, når der bliver snakket politik, og derfor arrangerer vi den her aften, fordi vi faktisk også er her og har en mening om tingene og vil være med til at sætte en dagsorden i det kommunale.

Mandag aften var der komsammen i Struer, hvor der blev debatteret med og stillet spørgsmål til fire lokalpolitikere.
Mandag aften var der komsammen i Struer, hvor der blev debatteret med og stillet spørgsmål til fire lokalpolitikere.
Foto: Line Sahl, TV MIDTVEST

- Jeg oplever, at jeg har svært ved at ringe til kommunen. Jeg er lidt bedre på skrift, men jeg føler, når jeg skriver en mail, at jeg indimellem bliver misforstået. Det er en udfordring for mig at ringe til kommunen, for jeg bliver rigtig nervøs og usikker på, hvad jeg skal sige. Når jeg så lægger på, oplever jeg ofte, at jeg ikke har fået sagt det, jeg gerne vil sige – og så sidder jeg med en tom og ærgerlig følelse bagefter, fortsætter hun.

Og derfor var det vigtigt for hende og de andre deltagere, at politikerne forstod frustrationerne.

Nogen gør noget - andre vil gøre mere

Blandt de fire politikere var Gitte Winther Jeppesen, som sidder i kommunalbestyrelsen for de Radikale i Lemvig Kommune.

- Jeg synes faktisk, vi er ved at få hånd om det i Lemvig. VI har sikret en bedre overgang fra barn til voksen, når man skal over i handicap og psykiatri, og vi har også sat penge af til en medarbejder, der har fokus på det.

Også én af SFs byrådskandidater i Holstebro Kommune, Claus Hansen, var mødt op.

- Jeg har selv haft med gruppen at gøre arbejdsmæssigt. De vil gerne respekteres, og det synes jeg i bund og grund ikke er urimeligt. Der er masser af muligheder, som ikke behøver at koste spidsen af en jetjager, siger han.