Påskecamps giver nye elever

Flere og flere efterskoler afholder påskecamps for at lokke nye elever på efterskole.

I disse dage får mange efterskoler påskebesøg af elever op til 8. klasse. Antallet af påskecamps er nemlig mangedoblet på bare et år. Sidste år afholdt kun 2 skoler landet over påskecamp. I år er det ifølge efterskoleforeningen steget fra 2 til 22.

Vostrup Efterskole holder påskecamp for første gang. Her skal 6.-8. klasses elever de næste tre dage snuse til efterskolelivet.

- Det er en ny tradition, vi ønsker at starte. Markedsføring er en del af den virkelighed, der er. Det er først, når elever og forældre kommer, at de kan se, at vi er noget unikt, siger Henrik Munch Søndergaard, forstander på Vostrup Efterskole.

Det ser ud til at være en effektiv måde at tiltrække nye elever på.

- Jeg vil rigtig gerne selv gå på Vostrup i 9. klasse. Det er sjovt at møde nogle mennesker, der selv arbejder med teater og som selv går her. Så kan man se, hvad man selv kan komme til at opleve, siger Amalie Gråberg fra Herning, der går i 8. klasse.

En succes på Vedersø Idrætsefterskole

Vedersø Idrætsefterskole har før holdt påskecamp. Igen i år slår de dørene op for nye elever i påsken.

- Det er den bedste baggrund at have for, hvad det vil sige at være på efterskole. At komme ind i huset, mærke kulturen og stemningen, hvordan tingene fungerer og hvordan læreforholdene er, siger Finn Tarpgaard, forstander på Vedersø Idrætsefterskole.

Vedersø Idrætsefterskole har omkring 150 deltagere til påskecamp.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Uddannelse.