Opgav butikscenter: Kommune sender regning for spildt arbejde

Direktør for entreprenørfirma undrer sig over, at kommunen ikke har kontaktet ham.

Sagen om det droppede butikscenter på Enghaven i Holstebro får nu et økonomisk efterspil.

Dagbladet Holstebro-Struer skriver, at Holstebro Kommune gør klar til at sende en regning til entreprenørfirmaet A. Enggaard, som stod for centerplanerne, for spildt arbejde.

Kommunens jurist Jesper Dürr siger til dagbladet, at der i forbindelse med, at Enggaard fik forlænget fristen for at købe grunden i Holstebros midtby, blev lavet klausuler om, at firmaet under visse omstændigheder skulle betale, hvis byggeriet ikke blev til noget. 

Juristen vurderer, at den samlede regning vil ende over to millioner kroner.

- Usædvanligt at håndtere det i medierne

Direktøren for entreprenørfirmaet, Asger Enggaard, siger til TV MIDTVEST, at kommunen ikke har orienteret ham om, at der skulle være en faktura på vej, og at han derfor har svært ved at kommentere det.

- Vi har haft et fint samarbejde med kommunen, og derfor undrer det mig, at man ikke begynder med at kontakte os. Det er usædvanligt, at man håndterer det i medierne, siger han.

Om firmaet er forpligtet til at betale, kan Asger Enggaard ikke vurdere.

- Umiddelbart vil jeg mene, at betingelserne ikke er opfyldt, men hvis kommunen sender os en faktura, må vi se på sagen. Vi tager meget gerne en drøftelse med kommunen, og hvis der er hold i kravet, betaler vi regningen, siger han.

Butikscentret på Enghaven var flere år undervejs, men i februar valgte A. Enggaard at trække stikket med den begrundelse, at det ikke var muligt at få gennemført en lokalplan.

I stedet satser man i Holstebro på en udvidelse af det eksisterende butikscenter ved Nørreport.

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.