Opgav broders navn ved dødsulykke

Med næsten 9 måneders forsinkelse kan politiet nu indlede sagen mod en 32-årig mand, der er sigtet for uagtsomt manddrab i forbindelse med en dødsulykke på Herningvej i Holstebro sidste sommer. Han har været svær at finde, ikke mindst fordi han opgav sin broders navn i forbindelse med ulykken.

Efter næsten 9 måneders søgen stødte Politiet ved en tilfældighed i går på en 32-årig makedonsk mand, der sidste sommer var skyld i en dødsulykke i Holstebro.

13. juli sidste år kørte den 32-årige mand over for rødt på Herningvej i Holstebro. Her blev bilen ramt af en anden bil, hvilket kvæstede og senere dræbte den makedonske mands 28-årige medpassager fra Herning. Den 32-årige var spirituspåvirket, da ulykken skete.

Men først nu kan politiet indlede sagen mod ham, efter en patrulje tilfældigt stødte på manden i en helt anden forbindelse i Esbjerg. Manden været forsvundet for Politiet i næsten 9 måneder, fordi han er asylansøger, og derfor ikke har fast adresse i Danmark.

Politiets eftersøgning blev ikke nemmere af, at den makedonske mand opgav en anden mands navn i forbindelse med ulykken i sommers. Politiet fik dog hurtigt nye spor at gå efter, da det viste sig, at manden havde opgivet sin broders navn.

Han er sigtet for uagtsomt manddrab, men risikerer nu også at blive dømt for at opgive en anden mands navn.

Ved dagens grundlovsforhør forsøgte politets anklager at få manden varetægtsfængslet, fordi politiet mener, der er risiko for, at manden vil forlade landet igen. Men det var dommeren ikke enig i. Derfor blev manden løsladt igen.

Sagen mod den 32-årige starter i juni.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.