Opfordring i annonce fra sengebutik: Brug dine kontanter hos os, før det er for sent

Fra den 1. juli bliver grænsen for, hvor mange kontanter butikker må modtage sat ned til 19.999 kroner, og det bliver en udfordring for en specialsengebutik i Holstebro.

Hos specialbutikken Søvn & Comfort i Holstebro sælger de luksus senge. Senge, der koster fra 5.000 kroner og helt op til over 300.000 kroner. Derfor er det ikke unormalt, at kunderne kommer med mange kontanter, når de skal købe ind i butikken.

Indtil nu har grænsen for, hvor mange kontanter butikkerne må modtage, været på 49.999 kroner, men fra den 1. juli bliver den grænse sat ned til 19.999 kroner.

- Det kommer til at give os nogle udfordringer. Det er der ingen tvivl om. Vi kan komme til at stå og skulle sige nej til kontanter fra hr og fru Jensen, og det er en mærkelig fornemmelse, siger Flemming Kristensen, der ejer Søvn & Comfort i Holstebro.

Han fortæller, at der et par gange om måneden kommer kunder, der betaler op til grænsen på 49.999 kroner kontant. Men der kommer også kunder, som de må afvise.

- Sommetider har vi kunder, der kommer med 70-80.000 kroner i kontanter, som vi siger nej til. Det er vi nødt til, for det er rigtig dyrt for os at tage imod mere. Det er os, der kommer til at stå med problemet og ikke kunden.

Sådan ser Søvn & Comforts annonce i Holstebro Onsdag ud.
Sådan ser Søvn & Comforts annonce i Holstebro Onsdag ud.

Sengespecialisten frygter, at han fra den 1. juli kommer til at skulle sige nej til kundernes kontanter. Derfor har han indrykket en annonce i den lokale ugeavis med en opfordring til, at folk kommer og bruger deres kontanter på en ny seng.

- Der har overhovedet ikke været nogle oplysninger fra myndighederne om, at reglerne bliver ændret. Vi har fået en lille linje fra Dansk Detail om, at loven var vedtaget. Det er det eneste, vi overhovedet har set, og der er ingen af vores kunder, der ved noget om det, siger Flemming Kristensen.

Han er ikke bekymret for, at han med annoncen kommer til at opfordre folk til at komme og bruge eventuelle sorte penge i hans butik.

- Jeg synes egentlig, at det er en oplysning til borgerne om samfundet, som burde være der. Hvis der ligger nogle sorte penge hos folk, er det også rart for samfundet at få dem frem. Det er med at få dem brugt, i stedet for, at pengene ligger og bliver værdiløse.

Hvis en butik overskrider hvidvasklovens regler, bliver den straffet med en bøde på 25 procent af det beløb, som overskrider grænsen på de 19.999 kroner – dog vil en bøde mindst være på 10.000 kroner.

Landets galleriejere har fået panderynker og ekstra arbejde. Det skyldes en ændring af hvidvaskloven, som trådfte i kraft for 2 uger siden og skal dæmme op for kriminelles køb af kunst og finansiering af terror.