Olsen Banden-agtigt kup hos guldsmed

Tyve har natten til tirsdag brudt igennem murene i to bygninger, for at komme ind til smykkerne hos Guldsmed Peter Toft i Holstebro.

Midt- og Vestjyllands Politi blev natten til tirsdag mødt af et syn, der vækker minder om Olsen Bandens kup i Det Kongelige Teater i filmen Olsen Banden Ser Rødt fra 1976.

- Vi fik et opkald fra et privat vagtfirma, der var kørt ud til, hvad de troede, var en falsk alarm. Da de kommer frem, kan de se, at der har været indbrud i butikken, siger vagtchef Allan Riis fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Da politiet kom frem, kunne de se et stort hul i muren ind til sushi-restauranten ved siden af Guldsmed Peter Toft i gågaden i Holstebro.

Vidner til Olsen Banden-kup

- Da vi så får undersøgt det lidt nærmere, kan vi se, at tyvene er begyndt to bygninger væk, hvor der i øjeblikket er renoveringsarbejde. Herfra har de både arbejdet sig igennem muren ind til sushi-restauranten og videre ind til guldsmeden, siger Allan Riis, der vedkender sig, at også politiet kom til at tænke på Olsen Banden i det Kongelige Teater, da de så gerningsstedet.

- Ja, vi mangler bare et par store pauker, siger Alla Riis, der dog fortæller, at intet tyder på at tyvene har brugt sprængstof  til at komme igennem murværket i de to bygninger.

Dagbladet Holstebro, skriver at tyvene er sluppet af sted med koster for flere hundrede tusinde kroner. Den oplysning har det indtil videre ikke været mulig at få bekræftet for TV MIDTVEST.

- Vi har spærret stedet af og har med hjælp fra hjemmeværnet holdt vagt ved gerningsstedet, og så tager vi fat på at finde spor, når det bliver lyst.

Det er endnu uklart hvor stor værdi tyvene er sluppet af sted med. I følge politiet er valget af tyvkoster primært smykker. Guldsmeden var under normal drift, og lå ikke inde med andet og mere end normalt, siger Allan Riis.

Politiet vil meget gerne i kontakt med vidner, der kan have set eller hørt noget i tidsrummet fra mandag aften til tirsdag morgen kl 02.00. Kontakt politiet på telefon 114.

Tyvene er brudt i gennem muren fra et lokale bag  sandwichbaren, der i dag er en sushirestaurant, og videre fra sushi-restauranten ind til guldsmed Peter Toft.

Her kan du høre indehaver Peter Toft fortælle om indbruddet:

 

 

 

 

 

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.