Østerby om flere dages faldende smittetal: Borgerne har været dygtige

Holstebro Kommune begynder så småt at ånde lettet op. Flere dage i træk er smittetallene faldet, efter at de havde nået et kritisk punkt.

I flere dage er smittetallene i Holstebro Kommune blevet ved med at falde, efter at de i begyndelsen af ugen nåede et kritisk punkt, hvor man lænede sig op ad en nedlukning.

- Jamen, det er jo en glædelig nyhed, at det er faldende 3-4 dage i træk. Det betyder, at vi ser ind i en anden situation, end vi gjorde for en lille uges tid siden.

Ordene kommer fra Holstebros borgmester H.C. Østerby. Socialdemokraten fremhæver flere elementer i bekæmpelsen af smitte, som har været vellykket.

- Det vi har gjort angående kommunikation, mere testning og smitteopsporing, det har virket. Og så har borgerne bare været dygtige til at følge vores råd og blive i egne bobler, så det kan vi ikke sige andet end: Det er fantastisk, lyder rosen fra borgmesteren.

Spørgsmål: Kommer det til at betyde, at den opfordring, som I kom med til foreningslivet med 14 dages nedlukning, bliver forkortet?

- Det kunne det godt. Det er for tidligt at sige nu, fordi vi skal jo stadigvæk passe på og se kurven fortsætte nedad i næste uge. Men det er jo klart, hvis vi kommer hen i næste uge, og det ser ud til, vi måske endda er kommet under de 100, hvis det var så vel, jamen, så har vi jo en ny situation, vi skal forholde os til.

Borgmesteren er dog forsigtig med at sætte en dato på for, hvornår der må forventes en afklaring angående foreningslivet.

- Men jeg ved, vi har byrådsmøde tirsdag, og da vil vi komme til at drøfte det, men hvornår det afhænger helt af, hvordan smittetallene udvikler sig de kommende dage, men det er positivt, den vej det går, siger H.C. Østerby.

Her kan du få overblik over, om dit sogn eller din kommune er i fare for at lukke ned.

Fakta om incidenstal for Holstebro Kommune: