Økonomisk udfordret: TTH Holstebro skiller sig af med dameholdet

På grund af økonomiske udfordringer skiller TTH Holstebro sig af med dameholdet, som i stedet skal drives af en anden klub i Holstebro.

Fra den 1. juli vil der ikke bare være en, men to ligaklubber i håndbold i Holstebro.

quoteTTH Holstebro har været historisk presset, og vi kigger ind i at skulle spare et betydeligt beløb.

Jørgen Hansen, formand, TTH Holstebro

TTH Holstebro og moderklubben HH90 har besluttet, at sidstnævnte frem over skal drive TTH's dameligahold. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

TTH Holstebro er økonomisk udfordret af coronakrisen og forudser en betydelig nedgang i sponsorindtægter til den kommende sæson, og derfor skiller de sig af med dameholdet med blødende hjerte.

- TTH Holstebro har været historisk presset, og vi kigger ind i at skulle spare et betydeligt beløb. Det er vores pligt at sikre elitehåndboldens overlevelse i Holstebro, og derfor er jeg på klubbernes vegne stolt over, at vi nu er klar til mere elitehåndbold i begge klubber, siger Jørgen Hansen, formand for TTH Holstebro.

To selvstændige klubber

I stedet for at skulle finde markante besparelser vil de to klubber nu kæmpe for hver sit produkt.

Det bliver to selvstændige klubber med hver deres sportslige ambitioner og bestyrelse, hvor HH90 bliver dameligaklubben, mens TTH Holstebro fortsætter med herrerne - dog ikke uden markante besparelser.

- I TTH Holstebro arbejder vi nu på forskellige økonomiske modeller for, hvordan vi kan fortsætte med et herrehold i toppen af ligaen. Men vi undgår ikke markante besparelser i alle dele af TTH. Det gælder det sportslige set-up, og det gælder det administrative, siger Jørgen Hansen.

Målet er at sikre elitehåndbold for både damer og herrer i Holstebro og i Nordvestjylland.

Håndboldklubberne håber, at sponsorerne stadig vil bakke op, selvom corona-krisen rammer hårdt mange steder.

Gør ondt på HH90

TTH Holstebro og HH90 har samarbejdet i 20 år, men nu er det altså slut, og det gør også ondt på HH90.

- Det har været en spændende håndboldrejse med TTH Holstebro, men nu er tiden en anden, og vi er glade for, at vi nu får muligheden for at bevare og udvikling et nyt dame set-up i Holstebro. Vi tror, at der er plads til to ligahold, fordi Holstebro er en stor sportsby, siger bestyrelsesformand for HH90, Bent Vincent.

Nu glæder de sig til at komme i gang med samarbejdet med spillere og trænere, hvor de sakl skabe deres eget klubmæssige ansigt.

- Vi har store ambitioner og vil arbejde benhårdt for, at det skal lykkes, siger Bent Vincent.

De to klubber vil i de kommende måneder samarbejde omkring mange praktiske forhold omkring driften af klubberne.

HH90 får kampbase i Idrætscenter Vest i Holstebro, mens TTH Holstebro bliver i Gråkjær Arena, både hvad angår kampe og administration. TTH fortsætter desuden samarbejdet med Tvis Håndbold.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sport.