Ødelagte vinduer og drenge på taget: Forladt skole hærges af unge – naboer ønsker den revet ned

Politiet har svært ved at sigte nogen for hærværk, fordi det er umuligt at sige, hvad der er ødelagt hvornår.

Normalt samles unge på festivaler eller andre offentlige steder for at feste eller hænge ud. Men sådan er det ikke for alle unge i Holstebro.

quoteVi oplever, at der bliver smadret vinduer, og der er unge drenge på taget af skolen.

Rikke Gehlert Henriksen, nabo

Her samles nogle på Nørrelandsskolen, der har stået tom siden 2017. Det betyder, at de besøgende unge langsomt splitter skolen ad, og det er naboerne ved at være godt trætte af.

- Vi oplever, at der bliver smadret vinduer, og der er unge drenge på taget af skolen, som hopper rundt og laver noget ballade og fest en gang imellem, siger Rikke Gehlert Henriksen, der er nabo til skolen.

Hendes holdning følges op af en anden nabo, der hedder Lizzy Knudsen.

- Jeg kunne da ønske mig, at den skole blev revet ned i en vis fart, for det er da kun en losseplads, siger hun.

Klasselokaler og andre rum er raseret på skolen.
Klasselokaler og andre rum er raseret på skolen.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Svært at se, hvad der er ødelagt hvornår

Der er gentagne gange udøvet hærværk mod den tidligere skole, hvor ruder er blevet knust, og blandt toiletter er blevet raseret.

Politiet har flere gange fjernet unge mennesker fra skolen, men på grund af de mange steder med ødelagte ting, er det blevet svært at sigte nogen for hærværk.

- Problemet med Nørrelandsskolen lige nu er, at det er svært med håndværk på ruder, fordi der er så mange, der er knuste. For hvad er den her gang og hvad er knust tidligere, siger vicepolitiinspektør ved lokalpolitiet i Holstebro, Allan Laustsen.

Han fastslår dog, at der er kommet mere ro på tingene derude, fordi politiet jævnligt er på stedet. Det håber de på kan være med til at holde de hærværksudøvende væk.

Bygningen er solgt, men detaljer mangler

Det er Holstebro Kommune, der ejer skolen. Men sådan kommer det ikke til at være ret meget længere.

Kommunen har nemlig haft skolen i udbud, og her er der også fundet en køber.

Alle detaljer er dog ikke på plads endnu, og derfor vides det stadig ikke, hvornår den gamle skole bliver revet ned, så larmen og hærværket stopper.

- Jeg håber meget, at det firma, der har købt skolen, bliver færdig med deres projektering og får bygningen lagt ned, så der kan opføres nogle nye boliger på stedet. Det er det, der er meningen, forklarer Karsten Filsø (SF), der er medlem af økonomiudvalget i Holstebro Kommune.

Derfor må naboerne altså væbne sig med tålmodighed og ignorere lydene fra den lukkede skole, indtil nedrivningen er foretaget.

Nørrelandsskolen har stået tom i tre år, og den lægger nu matrikel til fester og hærværk. Naboerne ønsker den revet ned snarest muligt.