Nyt storcenter i modvind: 500 til borgermøde

Allerede før den første sten er sat til det nye Enghavecenter i Holstebro, møder projektet stor modstand fra både borgere og konkurerende butikker. Onsdag aften er mere end 500 mødt op til borgermøde i Musikteatret.

Nyheden om endnu et stort butikscenter i Holstebros centrum, har affødt protester fra både borgere og butikker. 
Bekymringerne går på de nye bygningers arkitektur, de trafikale forhold i området og på om Holstebro virkelig kan rumme endnu et shopping-center. Onsdag aften vil kommune, entreprenører og centerejerne informere byen om planerne - i håb om, at nogle af bekymringerne vil lægge sig.

TV MIDTVEST sender direkte fra borgermødet klokken 19.30.

De første skitser til det nye center er allerede klar:

 

 
 

 

Tror ikke på flere butikker

Den skeptiske tilgang til det nye center kommer både fra butikkerne i det eksisterende Nørreportcenter og fra formanden fra By og Land i Holstebro og omegn Jess Jessen. Han frygter, at det nye center vil suge livet ud af gågaden og resultere i flere tomme butikker. 
Formanden for Handelsstandsforeningen i Holstebro, Michael Ulsted, deler ikke bekymringen. 

- Jeg er sikker på, at centeret bliver en gevist for handelslivet i Holstebro, siger han.

Nye bygninger lukker stor parkeringsplads

Det nye enghavecenter bliver ifølge planerne placeret midt i Holstebro lige ved siden af byens badeland. Der, hvor en af midtbyens største parkeringspladser hidtil har ligget.

De foreløbige tegninger fra ATRA arkitekter viser et stort byggeri med 20.000 kvadratmeter til butikker og yderligere 5000 kvadratmeter til boliger og kontorer. 
Byggeriet forventes færdigt i efteråret 2018. 

Efter planen skal centeret ligge på den store parkeringsplads på Enghaven: