Nykøbing afværger TTH-comeback og fortsætter sejrsstime

Et flot comeback til sidst var ikke nok til at forhindre TTH Holstebros første liganederlag mod Nykøbing.

TTH Holstebro

Nykøbing Falster Håndbold fortsatte torsdag aften sin imponerende begyndelse på sæsonen i HTH Ligaen.

I Arena Næstved vandt forrige sæsons danske mestre knebent 33-32 over TTH Holstebro i en kamp mellem to hold, der ikke havde tabt i de første fem runder.

Det var dog ved at gå galt for hjemmeholdet, der var tæt på at sætte en meget stor føring over styr mod slutningen af kampen.

Lagde grundsten til sejr i første halvleg

Nykøbing Falster, der topper ligaen med 12 point for seks kampe, lagde grundstenen til sejren i første halvleg, der endte 18-12 til topholdet.

Nykøbing Falster bragte sig foran 10-5 midt i første halvleg på en scoring af Kristina Kristiansen.

Senere kom føringen helt op på 18-9, inden TTH Holstebro fik skabt spænding med tre reduceringer før pausen, heraf to af Mathilde Neesgaard.

Gæsternes målmænd, Sara Kececi og Louise Egestorp, blev begge bragt i spil i halvlegen, men ingen af dem fik fat i det store.

TTH Holstebro bedre med i anden halvleg

I anden halvleg ændrede kampbilledet sig markant cirka midtvejs i halvlegen.

På det tidspunkt førte Nykøbing Falster 30-23, og det lignede en ekspeditionssag at sikre sejren.

Så iværksatte TTH Holstebro imidlertid et flot comeback, men det lykkedes akkurat Nykøbing Falster at sikre sejren og de to point.

Hjemmeholdets Lærke Nolsøe Pedersen scorede syv mål, mens både Mathilde Neesgaard og Inger Smits lavede otte mål for gæsterne.

Nykøbing Falster, der altså har 12 point, har to point mere end Odense Håndbold, der har spillet en kamp færre og også har maksimumpoint.

TTH Holstebro er nummer fire med otte point.