Ny uddannelse skal samle unge op

Unge, der ellers ikke er uddannelsesparate, får nu hjælp. En ny uddannelse skal sørge for, at de blive bedrer rustet til en fremtid på arbejdsmarkedet.

Det kan være svært at finde den rette vej som 19 årig, men det skal en ny uddannelse med forkortelsen KUU lave om på. Den giver både eleverne faglige og sociale færdigheder.

- De får bestået dansk og matematik på et niveau, der faktisk ligger over tiende klasse. Så de er godt rustet, hvis de senere vil søge ind på en erhvervsuddannelse, og de får kendskab til arbejdsmarkedet og de krav og vilkår, der gælder dér.

Det forklarer Hanne Paustian Tind, der er uddannelsesvejleder ved UU Nordvestjylland.

Hvert år bliver over 2.000 unge erklæret ikke uddannelsesparate. Men der er brug for dem på arbejdsmarkedet, mener Lars Landbo, der er underviser på KUU:

- Dansk Industri efterspørger en mellemgruppe, for man behøver ikke at være længerevarende uddannet for at varetage de opgaver, der er derude. Og man kan sige, at der måske også er nogen, der er i risikogruppen for at glide ud af arbejdsmarkedet, siger han.

Uddannelsen udbydes i et bredt samarbejde mellem erhvervsskoler, produktionsskoler og ungdomsskoler i hele regionen. Den henvender sig til unge under 25 år, der ikke er parate til en erhvervsuddannelse.

Håber på at blive klar

19-årige Maibritt Worm er tilmeldt KUU-uddannelsen i Holstebro. For hende handler det om endelig at finde den rette hylde.

- Den ene dag vil jeg være kok. Den anden dag vil jeg være frisør, og så vil jeg være elektriker. Så jeg håber, at det her kan gøre mig mere klar på, hvad jeg vil, siger hun.

Det tager to år at gennemføre den nye ungdomsuddannelse, der giver eleverne titlen "erhvervsassistent". Uddannelsen er godkendt af undervisningsministeriet som et femårigt forsøg. Herefter skal den evalueres.

 

Se aftenens indslag om den nye uddannelse her:

Hvert år bliver over 2.000 unge erklæret ikke uddannelsesparate. Nu skal en helt ny uddannelse hjælpe netop den gruppe unge til en fremtid med fast job.

(Ser du med fra appen, finder du i stedet indslaget i toppen af siden!)


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.