Ny tobaksfabrik lammet efter brand

Scandinavian Tobacco Groups nye produktionshal i Holstebro stod natten til søndag i lys lue. Det er endnu ikke til at sige, hvornår produktionen kan genoptages.

En chokeret direktør er så småt gået i gang med at gøre skaderne op, efter at dele af Scandinavian Tobacco Groups tobaksfabrik i Holstebro natten til søndag gik i brand.

Det er tobaksproducentens nye fabrik på Valdemar Birns vej, der er ramt. Her er produktionen lige nu sat på standby.

- Jeg ved ikke, hvor længe det kommer til at vare. Men jeg håber, at vi er i gang igen inden for 14 dage, lyder det fra fabriksdirektør, Jacob Bjerre.

Han forklarer dog, at der ingen fare er for, at tobaksproducenten kommer i tobaksmangel. Der er nemlig rigeligt tobak på lager.

Produktionsanlæg gået fri

Under branden gik 150 kubikmeter tobak op i røg. Omkostningerne er endnu ikke gjort op, men Jacob Bjerre anslår, at der bliver tale om et tab på mellem en halv og en hel mio. kr.

Alligevel er han i stand til at se lyspunkter.

- Det glædelige, hvis man overhovedet kan sige det, er, at vores helt nye ekspansionsanlæg er gået fri af flammer og tilsyneladende ikke har taget skade, forklarer direktøren om tobaksproducentens seneste satsning: et anlæg, der producerer såkaldt ekspanderet tobak, der er behandlet, så det fylder mere end normalt.

De mange kubikmeter tobak er formentlig selvantændt. Ingeniører og forsikringsfolk undersøger nu skadernes omfang nærmere.