Ny optimisme for Maabjerg efter møde

Efter et møde fredag med energi-, forsynings- og klimaministeren og Erhvervs- og vækstminister er det nyt håb for Maabjerg Energy Concept.

Fredag morgen havde energi-, forsynings- og klimaministeren, Lars Christian Lilholdt og erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen indkaldt til møde omkring det kriseramte bioethanolprojekt i Maabjerg. Mødet har fået Socialdemokratiets Thomas Jensen til at få fornyet tro på projektet. 

- Fra at vi for et par dage siden hørte fra regeringen og Den Grønne Investeringsfond, at Maabjerg skulle lægges i graven. Er det nu gået til, at sagen skal undersøges til bunds, for at alle muligheder skal afsøges.

På mødet oplevede Thomas Jensen, at regeringen var mere åbne over for projektet end på seneste møde i tirsdags. De nye undersøgelser vil dog tage tid, og Thomas Jensen er endnu ikke overbevist om at projektet, der vil bringe op mod 1000 arbejdspladser til det vestjyske, bliver en realitet. 

- Jeg klapper ikke i hænderne før pengene er sikret, men det er positivt, at der er kommet mere bevægelse i sagen. Det er vigtigt, at vi samlet kan vise investorer at Maabjerg, men også andre steder i landet kan producere bioethanol. Således at vi ikke skal importere det og dermed kan bevare arbejdspladserne i Danmark. 

Også de Radikales formand, Morten Østergaard og den regionale kandidat Andreas Steenberg giver på Twitter udtryk for, at mødet fredag var produktivt for Maabjerg Energy Concept. 

Venstres energiordfører, Thomas Danielsen er også positiv efter mødet. Han peger dog på, at det især er private investorer som Dong og Novozymes, der i forvejen har skud 100 millioner hver i projektet, der skal yderligere til lommerne. 

- Vi vil forvente, at Dong og Novozymes vil vise større risiko-villighed i så stort et projekt. Desuden vil ministrene tage kontakt til pensionskasser, som før har sagt, at de gerne vil investere i grønne projekter. Der er behov for større spredning af risikoen, siger Thomas Danielsen til Dagbladet Holstebro-Struer.