Ny kvindelig havneboss: Ikke bange for at stille dumme spørgsmål

Det bliver en kvinde, der fremover sætter sig i chefstolen for Thorsminde Havn. Lisette Sønderby er ikke bange for at stille dumme spørgsmål.

35-årige Lisette Sønderby sætter sig i chefstolen med masser af erfaring fra fiskeriet i bagagen. Foto: Kristian Andersen, TV MIDTVEST

Thorsminde har fundet ny havnechef og for første gang i byens historie, er det en kvinde, der er blevet valgt til posten.

35-årige Lisette Sønderby sætter sig i chefstolen med masser af erfaring fra fiskeriet i bagagen. Hun glæder sig til at få sat skub i udviklingen af Thorsminde Havn.

Egentlig er hun uddannet ejendomsmægler, men havudsigten har længe trukket hende helt ud på kajen.

Selvfølgelig er det også med en smule nervøsitet.

Lisette Sønderby, kommende havnechef Thorsminde

For Lisette Sønderby er både kontoret og tjansen som havnechef i hjemstavnen en 5'er på skalaen

- Jeg synes, det er spændende, men selvfølgelig er der også med en smule nervøsitet. Men jeg tror på, at jeg kan. Jeg kan arbejde med fiskerne. Jeg har et rigtigt godt samarbejde med dem og så det her med at kunne være med til at udvikle det, det er for spændende, fortæller Lisette Sønderby.

Lisette Sønderby er den første kvindelige havnechef i Thorsminde. Foto: Kristian Andersen, TV MIDTVEST

Daglig gang blandt fiskere

Læs også Thorsminde sætter dobbelt vindrekord

Hun kommer til jobbet efter mange år i administrationen i Thyborøn Havns Fiskeriforening. Derfra har hun haft sin daglige gang blandt fiskere fra Thyborøn og Thorsminde.

- Jeg har jo personligt haft hende i mange år som sekretær, og det er jeg da rigtigt godt træt af, at hun nu vil være havnechef her i Thorsminde. Men set med thorsmindeøjne så kan jeg ikke sige andet end, jeg synes, det er det helt rigtige, siger Kurt Madsen, der er formand for Thyborøn Havns Fiskeriforening.

Kurt Madsen, formand for Thyborøn Havns Fiskeriforening Foto: Kristian Andersen, TV MIDTVEST

Lisette Sønderby er den første kvindelige havnechef i byen, men det ser hun hverken som en fordel eller ulempe i livets gang på havnen.

- Jamen, det tænker jeg slet ikke over.

- Der er garanteret kommet en masse dumme spørgsmål fra mig, men når det er med interesse, jeg spørger, så har jeg jo altid fået gode svar tilbage, som jeg kunne bruge, siger den kommende havnechef.

Frem med Thorsminde

Men de gode svar på, hvad fremtiden bringer for Thorsminde Havn, må vi vente på lidt endnu.

- Jeg kan kun sige, at vi skal med og finde ud af, hvor kan Thorsminde placeres ind, og så skal vi have brandet Thorsminde. Vi skal frem med Thorsminde, varskoer Lisette Sønderby.

Hun begynder officielt som havnechef den 1. marts.

02:04

Se indslag om den kommende havnechef, Lisette Sønderby.

Luk video