Ny busterminal skaber usikkerhed

En ny busterminal i Holstebro skaber usikkerhed blandt chaufførerne, der er bange for cyklisternes sikkerhed.

Der går en cykelsti tværs igennem den nye busterminal i Holstebro. Den nye terminal, der blev indviet i sidste uge, får nu chaufførerne til at klage. De frygter for cyklisternes sikkerhed.

- Jeg føler, man har haft mere travlt med at få det fremstillet, og ikke har tænkt på, at det skal fungere i praksis , siger Ruben Berthelsen, der er buschauffør. Han er bekymret for cyklisterne, fordi de nu mange gange dagligt skal krydse hans vej.

- Der må være lavet nogle forkerte beregninger. Der er ingen naturligt flow i det, og det er kaos, når vi kommer ind, og vi kan ikke være her for hinanden. Der er slet ikke plads til os, siger Bjarne Madsen chauffør hos Holstebro turistbusser. 

Kommunen afviser fejl ved terminalen

Den nye terminal er blevet til fordi Holstebro Kommune vil skabe den bedst mulige sammenhæng i den kollektive trafik med bybusser, regionalbusser og tog.

- Vi har jo haft både Midttrafik og vognmændene med i processen, og så har vi altid trafikrevision på sådan nogle projekter, siger afdelingschef i Trafik & Park, Annette Vognbjerg.

- Jeg synes det er ærgerligt, hvis der er nogen, som synes, det ikke er helt optimalt. Men er der nogle små ting, så vil vi gerne kigge på dem, siger Annette Vognbjerg, som dog understreger, at cykelstien igennem terminalen er en nødvendighed, fordi cyklisterne også skal kunne komme til terminalen.

- Det er helt anderledes, end det de har været vant til før, så det er måske også lidt det, de skal vænne sig til, siger afdelingschefen.