Ny bog skal få folk til Flyndersø

En naturfotograf og en naturmaler har sammen skrevet en bog om det unikke område ved Flyndersø.

Henrik Scheel Andersen elsker at tage sit staffeli og sine pensler med ud i naturen ved Flyndersø-området mellem Skive og Vinderup.

- Jeg får en masse impulser når jeg står herude. Jeg er omgivet af stilhed. Noget udefinerbart kommer på en eller anden måde ind i mine billeder” siger Henrik Scheel Andersen.

quoteDet, vi håber at få ud af bogen, er, at folk får lyst til at komme herud.

Henrik Scheel Andersen.

Sammen med naturfotograf Jens Kristian Kjærgaard har han lavet en bog om netop området ved Flyndersø. Et område, de to kunstnere mener, har enormt meget at byde på.

- Det, vi håber at få ud af bogen, er, at folk får lyst til at komme herud. At folk oplever, at den her natur er rig og har enestående kvaliteter, siger Henrik Scheel Andersen.

Malerier og fotografier er kombineret med en række tekster og digte i bogen ”Efter Isen”.
Malerier og fotografier er kombineret med en række tekster og digte i bogen ”Efter Isen”.
Foto: Gerner Film

Området har mange nuancer

Maler Henriks Scheel Andersen og Naturfotograf Jens Kristian Kjærgaard har I 4 år fotograferet og malet i det stort naturområde.

- Det er et område, der går fra Strandengene ude i Geddalen med et vådområde, ind igennem Skive Ådal og herude ved Stubbegårdsø og Flyndersø – et meget uberørt stykke istidslandsskab, siger Henrik Scheel Andersen.

quoteVed første øjekast ligner det hedenatur, som alle andre steder.

Henrik Scheel Andersen.

Jens Kristian Kjærgaard har blandt andet lavet to fotobøger om Nationalpark Thy og Nationalpark Vadehavet. Han ved en masse om naturen. Han ved, hvad der er af særlige planter og dyr omkring søerne, og han kender fuglene og deres særlig adfærd.

- På et tidspunkt var jeg så heldig at få et billede af en fiskeørn, som fanger en fisk. Og der har jeg billeder af, at den sidder med fisken i kløerne, og fisken kigger ned i vandet – det var en god dag. Det er de dage, der får pulsen op, siger Jens Kristian Kjærgaard. 

Henrik Scheel Andersen har for længst fået øjnene op for de mange nuancer, området har at byde på. Med den nye bog håber han også, at andre får det.
Henrik Scheel Andersen har for længst fået øjnene op for de mange nuancer, området har at byde på. Med den nye bog håber han også, at andre får det.
Foto: Gerner Film

Med både malerier og fotografier i bogen beskriver de området på hver deres måde.

- Ved første øjekast ligner det hedenatur, som alle andre steder. Men når man så har været her flere gange og i længere tid, så opdager man alle de nuancer og alle de små fine forskelle, der er i det område her, og så er det som om området åbner sig én gang til og bliver rigtig spændende, siger Henrik Scheel Andersen.

Bogen er en rejse gennem landskabet omkring Flyndersø. Selv kalder de to forfattere bogen for en oplevelsesbog. 

Her kan du se hele indslaget om de to natur-kunstnere.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Natur.