Nu skal soldaterne i form!

Nu skal soldaterne i form. Den 1. januar blev der indført nye fysiske krav til alle ansatte i det danske forsvar.

Den 1. januar blev der indført nye fysiske krav til alle ansatte i det danske forsvar. Soldaterne bliver nu testet i øvelser, der matcher den nye virkelighed med mange internationale missioner. Og både høj og lav skal kunne gennemføre de hårde prøver, hvis de vil fortsætte karrieren i det danske forsvar.

- Vi har simpelthen konstateret, at der er brug for en anden fysisk i dag for at løse de opgaver vi står overfor, fortæller Klaus Gabriel Sørensen, der er Major ved Forsvarets Sundhedstjeneste, Center for Idræt.

Ryggen skal styrkes

Alle forsvarets 16.000 militært ansatte og særligt udpegede af de godt 5000 civilt ansatte kan derfor se frem til skrappere krav.

Ud over den obligatoriske løbetest, så vil soldaterne fremover skulle teste i særlige Core-øvelser.

- Øvelserne skal teste og styrke soldaternes muskler ved ryg og mave, som vi bruger, når vi bærer tungt materiel. Igennem de seneste år har vi fået meget mere udrustning på, så for at kunne holde til den vægt, når vi er ude, så skal vi være stærke, forklarer Bjørn Baunwall, gruppefører og sergent ved Jyske Dragonregiment i Holstebro.

Overgangsperiode på tre år

Det er nemlig svaghederne, der på længere sigt bliver til skader. Og dem vil Forsvaret gerne undgå i fremtiden.

Der vil være en overgangsperiode på tre år, hvor de ansatte, der ikke klarer forsvarets nye og skrappere krav til fysikken i første omgang, får lejlighed til at træne sig op til testen.

- Jeg tror, de ansatte er nervøse for testen. Man skal først lære det at kende, og det er også derfor, vi har lavet en treårig overgangsordning. Så kan de prøve testen af og blive bekendt med den, siger Major Klaus Gabriel Sørensen.

Består man fortsat ikke testen efter de tre år, så vil Forsvaret tage stilling til din videre fremtid.

Hvis du får lyst til selv at afprøve forsvarets nye basistest, så kan du finde øvelserne HER

02:21 Luk video