Nu skal den lyserøde snog på museum i Aarhus

Snogen fra Vinderup skal udstilles på Naturhistorisk Museum i 14 dage - herefter skal den ud til en privat mand, der er ekspert i krybdyr.

Den lille lyserøde snog, som Dorthe Davidsen onsdag fandt ovenpå en flisbunke i sin have i Vinderup, kan fra lørdag formiddag studeres på Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Dorthe Davidsen afleverede torsdag snogen til museets vicedirektør Henrik Sell, og han glæder sig til at kunne præsentere den lille slange for publikum.

- Den er helt fantastisk og enestående. Naturvejleder Jan Kjærgaard, der er ekspert på området, har aldrig set sådan en, og det siger lidt om, hvor speciel den er, siger Henrik Sell.

Snogen kommer til at indgå i en udstilling sammen med seks andre levende slager og en række døde dyr fra museets udstilling. 

Udstillingen bliver på museet i 14 dage, og herefter er det meningen, at snogen skal ud til en privat samler, der er ekspert i krybdyr, fordi museet normalt ikke har levende dyr i sin samling.

Snogen, der måler 16 centimeter, er formentlig udklækket for få dage siden. Naturvejleder Jan Kjærgaard sagde onsdag til TV MIDTVEST, at den ikke nogen chance for at overleve i naturen. 

For det første er den alt for synlig for fjender, for det andet har den formentlig et dårligt syn, og for det tredje betyder den lyse farve, at er dårlig til at optage varme og dermed til at fordøje føden.

Særpræget snog skal foreløbig leve videre på Naturhistorisk Museum i Aarhus.
Dorthe Davidsen og naturvejleder Jan Kjærgaard afleverede torsdag den lille snog til Henrik Sell fra Naturhistorisk Museum i Aarhus.
Dorthe Davidsen og naturvejleder Jan Kjærgaard afleverede torsdag den lille snog til Henrik Sell fra Naturhistorisk Museum i Aarhus.
Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST

 

 
 
Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST