Nu har landsdelen fået en ny skov med 250.000 træer og buske

Coop har plantet en ny skov ved Idomlund ved Holstebro. Søndag er den blevet åbnet for offentligheden.

Vestjylland har søndag fået 113 hektarer ny skov, efter at Coop har indviet deres første folkeskov ved Idomlund vest for Holstebro. Skoven har fået navnet Storå Folkeskov.

Der går dog lidt tid, før der er tale om en skov med høje træer, som de fleste måske tænker det, for de 250.000 træer og buske er blevet plantet i løbet af de seneste måneder.

- Formålet med Coop Folkeskove er, at vi vil etablere 1000 hektar mere skov i Danmark. Det vil vi, fordi vi har lavet en meget ambitiøs klimaplan, og i den plan har vi blandt andet brug for at reducere 91 procent af vores udledninger, men også for at suge CO2 ud af luften, og det kan man gøre ved hjælp af skov, forklarer Signe Frese, der er direktør i Coop Folkeskole og fortsætter:

- Det er den ene del af formålet. Den anden er at skabe mere natur i Danmark, og det skal også være skove, hvor alle kan have lov til at færdes og nyde naturen. Derfor er det en folkeskov. Den er åben for alle.

De 113 hektarer land er købt i samarbejde med Hedeselskabet, og i løbet af de næste 10 år er planen, at der skal plantes skov på i alt 1000 hektarer landet over, hvilket Coop forventer kommer til at koste omkring 160 millioner kroner.

Men nu starter man altså med de 113 hektarer ved Idomlund, og de er ikke tilfældigt udvalgt.

- Vi var på udkig efter et areal, hvor vi kunne placere den første skov, og det viste sig så, at der var et rigtigt fint areal, som også havde en passende størrelse, og også lå i nærheden af en større by, altså Holstebro, så vi vidste, der også skulle være adgang for folk her i området, siger Signe Frese.

Finansieringen af skovene sker blandt andet gennem salg af skovbeviser og donationer af tomme flasker i Coops butikker. Lige nu er der solgt skovbeviser for godt 250.000 kroner, og kunderne har foreløbig doneret omkring 2,5 millioner kroner.