Nu er der også livreddere på stranden i Thorsminde

TrygFonden Kystlivredning har nu livreddere fire steder i det midt- og vestjyske.

Fra i dag fredag er det blevet mere sikkert at bade på stranden i Thorsminde. 

TrygFonden Kystlivredning indviede sit nye livreddertårn, og dermed vil der være uddannede livreddere på den vestjyske strand hver dag fra klokken 10 til 18 helt frem til den 21. august.

Stranden i Thorsminde har siden 2010 haft et flydetov, som de badende kan gribe fat i, og formanden for Holstebro Kommunes erhvervs- og turismeudvalg, Søren Olesen, er glad for, at der nu bliver skruet endnu mere op for sikkerheden.

- Vi ønsker at gøre det attraktivt at opholde sig i Thorsminde, og en af måderne er at have en sikker badestrand med livreddere, så børnefamilier og andre føler, at de kan bade sikkert, siger han.

TrygFonden Kystlivredning har livreddere 36 steder i Danmark - i det midt- og vestjyske er det ud over Thorsminde også i Hvide Sande, Søndervig og Thyborøn.

Sidste år var livredderne i hele landet i aktion 52 gange, hvor personer blev vurderet til at være i livsfare. Dertil kom 88.000 indsatser, der blandt andet bød på almindelig førstehjælp ved forbrændinger, snitsår, dehydrering og bistik.

Interview med formanden for Holstebros udvalg for erhverv og turisme, Søren Olesen.