Nu bliver Danmarks største havvindmøllepark sendt i udbud

Udbuddet bliver afgørende for, hvilken havn der skal lave service på de mange vindmøller ud for Thorsminde.

Danmarks største havvindmøllepark Thor, der skal ligge i Vesterhavet ud for Thorsminde, rykker tættere på.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet sender nu den kæmpestore vindmøllepark i udbud, så interesserede selskaber kan byde på opgaven.

- Udbygningen af havvind er helt centralt i regeringens ambition om 70 procents reduktioner af CO2-udledningen i 2030, og med udbuddet af Thor Havvindmøllepark tager vi nu endnu et vigtigt skridt videre i den grønne omstilling, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen i en pressemeddelelse. 

Flere havne håber på serviceopgave

Thor Havvindmøllepark skal efter planen stå færdig i 2027 og skal levere strøm til omkring 800.000 husstande. Der er tale om den første af de tre vindmølleparker, som politikerne  på Christiansborg besluttede at opføre som et led i Energiaftalen fra 2018.

Udover at levere grøn energi vil parken også smitte af på beskæftigelsen. Danske Rederier, Dansk Energi og Wind Denmark præsenterede i juli en stor analyse, der havde endog meget store forventninger til Thor.

Ifølge analysen vil parken sikre mellem 60 og 85 årsværk i det område, hvor møllerne skal serviceres, og over møllernes levetid på 25 år vil det betyde op mod 2100 årsværk.

Hvem der får mest glæde af de mange arbejdspladser, afhænger af det selskab, der vinder det nye udbud. Det afgørende bliver, hvilken havn der skal servicere de mange vindmøller. Thorsminde, Thyborøn og Hvide Sande håber alle at komme i spil.

Kort om Thor Havvindmøllepark

SE OGSÅ - indslag fra 4. juli om forventningerne til de arbejdspladser, vindmølleparken vil medføre.

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.