Norske veteraner på vestjysk hotel

Alle værelser besættes, når læger og psykologer skal hjælpe hjemvendte norske soldater tilbage til en normal tilværelse.

Når udsendte norske soldater vender hjem fra krigsområder, så skal de først en tur omkring Holstebro i Danmark.

Det perfekte sted

Her har det norske forsvar fundet et sted, som de militære folk mener, er perfekt til veteranerne. Det næste hold skal opholde sig på Hotel Ny Skovlund i Holstebro i tre dage i september.

Rekreation i naturskønne omgivelser

Her hjælper læger, psykologer og andre medarbejdere soldaterne med overgangen til en normal tilværelse hjemme i Norge. De får god mad, og de rekreerer i naturskønne omgivelser midt i en skov. De går ture eller løber på stierne.Samtidig er de tæt på byen og civilisationen. De har forladt kampvognene og cykler, når de skal ind til Holstebro.

Et tilfælde

Samarbejdet mellem det norske forsvar og Hotel Ny Skovlund er opstået ved et tilfælde. Ved en øvelse på Flyvestation Karup blev nogle norske militærpersoner indkvarteret på hotellet i Holstebro, og beliggenheden og faciliteterne begejstrede dem.

Alt besat

I september kommer det femte hold veteraner til Holstebro. Hver gang er det en gruppe på 100-160 mennesker. De besætter hele hotellet, alle værelserne.

Fra hele Norge

Hoteldirektør Gitte Stenz arrangerer alt, lige fra afhentning i lufthavnen i Karup. Soldaterne kommer fra alle dele af Norge.