Håndboldspiller vil ikke være kedelig: Skriver om alt fra dating til fordomme

Håndboldspiller Ditte Vind fra TTH Holstebro har lavet sin egen blog. Her fortæller hun med masser af humor og selvironi om håndboldlivet i det vestjyske.

'Vi tager en kamp ad gangen.' 'Lige nu fokuserer vi ikke på andet end kampen på søndag.' 'Vi var uheldige, men vi tror stadig på det.'

Professionelle sportsudøvere får ofte skudt i skoen, at de er kedelige, taler i floskler og godt må give lidt mere af sig selv.

quoteDer manglede sådan lidt mere personlighed på en måde

Ditte Vind

Men ikke håndboldspiller Ditte Vind, som står på mål for TTH Holstebro. Hun går fuldstændig modsat til værks.

Målvogteren har lavet en blog for at fortælle om livet som håndboldspiller i Vestjylland, og den er fuld af gode historier og god humor.

- Jeg synes, at der var et hul i markedet for den slags. Det meste man hører til håndboldspillere er til optakt og nedtakt efter kampe. Med svar som 'nu skal vi slå de her', der manglede sådan lidt mere personlighed på en måde, forklarer Ditte Vind.

Bare kald mig Ditte

Bloggen hedder 'Bare kald mig Ditte', og her fortæller Ditte masser historier om livet både på og udenfor håndboldbanen. Eksempelvis om fordomme og om, hvorfor bloggen hedder, som den gør. Det gør den fordi Ditte, da hun blev danmarksmester med Nykøbing-Falster, blev interviewet af TV 2 SPORT, som kom til at kalde hende Dorte på deres hjemmeside.

quoteJeg håber da, at de får et positivt indtryk af håndboldspillere. At vi også kan have noget personlighed, noget humor og glimt i øjet og selvironi.

Ditte Vind

Og sådanne historier er der faktisk mange, som gerne vil læse.

- Jeg synes, det er fedt at kunne dele ud af det, og jeg har altid været meget åben som person. Det har altid altid været naturligt at skrive om de her ting, som om dem jeg skrev til var mine venner, forklarer Ditte Vind.

Hun deler også historier om datinglivet fra appen Tinder i Holstebro, hun fortæller om, hvordan assistenttræneren har taget hende i at spise pizza og beskriver med selvironi mindre heldige episoder på håndboldbanen.

Eksempelvis denne, som hun også har delt på Instagram, og som hun kalder "En ægte Ditte Vind".

Opbakning fra holdkammeraterne

Det er ikke kun håndboldfans, der læser med. Det gør holdkammeraterne også.

- Normalt kan det blive lidt kedeligt med de der: 'hvordan var kampen i dag' og 'hvad skal I have fokus på næste gang'-interviews. Så at hun åbner op på den måde, det giver et lidt andet indblik i en elitespillers hverdag, fortæller Sara Kecici.

Er det tilfældigt, at det lige netop er Ditte, som har lavet denne blog?

- Det tror jeg bestemt ikke. Ditte er en meget uadvendt og sjov pige. Hun har snakket om det i et stykke tid, og det var vel bare et spørgsmål om tid, før hun skulle prøve det, fortæller holdkammerat Kaja Kamp.

Ja, holdkammeraterne er fans. Men de gør også opmærksom på, at Ditte jo ikke bare kan skrive hvad som helst.

- Selvfølgelig skal Ditte passe på med, hvad hun lægger ud, og det ved hun også godt. Men jeg tror for mange mennesker, der ikke er inde i håndboldverdenen, er det meget sjovt at se, hvad der ligger inde bagved. Der er vi bare helt almindelige mennesker, og det er hun med til at belyse. Og så er det bare sjovt, at der også er nogle lidt sjove ting derinde også, siger Kaja Kamp.

Og at det hele godt må være lidt sjovt, er faktisk et af målene for Ditte Vind og hendes blog.

- Jeg håber da, at de får et positivt indtryk af håndboldspillere. At vi også kan have noget personlighed, noget humor og glimt i øjet og selvironi, fortæller Ditte Vind.