Nikki fejrede laksesæsonens åbning: Slog sin fars rekord med 12,1 kilo tung laks

Laksesæsonen blev skudt i gang, og det fejrede Nikki Hansen med at hive sin største laks nogensinde i land.

I dag er en slags juleaften for nogle danskere. Og for særligt én var der en god pakke i vente. Den skulle ikke findes under et juletræ, men derimod i Storåen ved Idom.

quoteJeg tror ikke rigtigt, at jeg tænkte i situationen

Mikki Hansen, juniorfisker

For i dag er laksesæsonen begyndt, og det fejrede den 16-årige juniorfisker Nikki Hansen fra Holstebro og Omegns Fiskeriforening med at hive en 12,1 kilo tung og 107 centimeter lang laks ind.

- Jeg synes, det er en fed oplevelse. Jeg tror ikke rigtigt, at jeg tænkte i situationen. Jeg var bare nervøs for, om den skulle hoppe af, siger han efter fangsten af den store laks.

Sammen med sin far, Michael Hansen, der er juniorleder i fiskeriforeningen, tog de tidligt ud til Storåen tirsdag morgen.

- Vi var ude allerede klokken 05 i morges, men det var hundekoldt. Så vi blev enige om lige at vente, til solen kom frem. Men så gik der også kun en halv time, så huggede den til. Det tog cirka ti minutter, og så var den i nettet. Men vi pressede den også, siger Michael Hansen om sønnens præstation.

Slog sin fars rekord med ”mega-monster”

Kampen med den 12,1 kilo tunge laks klarede Nikki Hansen rigtig, rigtig godt, fortæller den stolte far.

Men selvom stoltheden er stor, er der også en anden tanke, der slår Michael Hansen.

- Det er et megamonster. Hans største til dato, og han har fisket laks i tre-fire år.

- Men han har desværre slået min gamle rekord med 1,1 kilo og en centimeter, som jeg fangede for femseks år siden stort set samme sted. Så det er jo ikke så godt. Ellers har jeg oplært ham på den rigtige måde, fortæller han.

Laksen på 107 centimeter fylder godt, når Nikki Hansen viser den frem.
Laksen på 107 centimeter fylder godt, når Nikki Hansen viser den frem.
Foto: Michael Hansen

Efter fangsten skulle laksen vejes. Og når man fanger en krabat på sådan en størrelse, skulle der mere end en enkelt junior-fisker til at bære den op til vægten.

- Der skulle to juniorer til at bære laksen op til vejningen. De to gutter slæbte fisken 1,5 kilometer, siger Michael Hansen.

Men heldigvis var det fascinationen af fisken og ikke gåturen til vejningen, der havde juniorernes opmærksomhed.

- De er glade og stolte. De står bare og kigger på den. Det er en ren fornøjelse, siger Michael Hansen.

Vil give andre samme oplevelse

Nikki Hansens fangst har allerede givet flere unge fiskere blod på tanden i forhold til selv at trække en laks i land. Og det vil Michael Hansen gerne hjælpe til med.

- Det smitter lidt af med sådan en fangst. Vi vil gerne hjælpe alle unge fiskere i foreningen med at fange en laks. Der er også allerede flere, der har meldt sig på til en tur i morgen aften.

Laksen, som Nikki Hansen fangede, er på 12,1 kilo og er 107 centimeter lang.
Laksen, som Nikki Hansen fangede, er på 12,1 kilo og er 107 centimeter lang.
Foto: Michael Hansen