Navn frigivet på dræbt soldat

Den ene af de to soldater der i går mistede livet under en øvelse i Oksbøl, er den 21- årige Simon Kofoed Christensen fra Tvis ved Holstebro.

To soldater omkom i går, under en militær øvelse i Oksbøl. Det var en afsluttende øvelse, inden holdet til august skulle sendes til Afghanistan.

Den ene af de to soldater var Simon Kofoed Christensen fra Tvis ved Holstebro. Han var ugift og efterlader sig far, mor og søster.

Simon Kofoed Christensen startede på Hærens Basisuddannelse hos Jydske Dragonregiment i Holstebro den 3. august 2009, og den 28. november blev han overflyttet til Den Kongelige Livgarde i Høvelte. Han skulle udsendes til Afghanistan som en del af Hold 10 fra august 2010.

Årsagen til ulykken kendes endnu ikke. Men det var under en skudeøvelse, hvor de to soldater skulle skyde en mortergranat af, at ulykken skete. Mortergranaten eksploderede, og dræbte begge soldater. Et hold af eksperter og Forsvarets Auditørkorps arbejder nu på at finde ud af, hvorfor ulykken skete.

Den anden dræbte soldat var den 22-årige Jonas Rasmussen.

Læs her Eskil Villarreal Berger, chef for 1. kompagni ved Den Kongelige Livgardes 2. Bataljon's mindeord for de to soldater her: