Naturistformand: Det drejer sig om nøgenhed - ikke sex

Det er misforstået, når folk tror, at det handler om sex, når naturister smider tøjet. Det mener formanden foreningen i Midt- og Vestjylland.

I dag indviede Holstebro Kommune den første officielle FKK-strandstrækning herhjemme. Det betyder, at man fremover kan forvente at møde folk, der bader og soler sig uden en trevl på kroppen på strækningen, der ligger ved Græm Strand. 

Der har tidligere været protester mod en naturiststrand længere nede ad kysten i Ringkøbing-Skjern Kommune, men nu er det altså en realitet i Holstebro Kommune.

Ifølge formanden for Danske Naturister MidtVest, Henning Møller, misforstår nogle mennesker, hvad nøgenheden egentlig handler om for naturisterne. 

- Der er nok en hel del mennesker, der skal have forklaret en ekstra gang, at nøgenheden her overhovedet ikke har noget med sex at gøre. Men det er altså nøgenheden, det drejer sig om - sex hører til et andet sted end her, forklarer han. 

På landsplan er der 1200 medlemmer i foreningen Danske Naturister - de 46 af dem er medlem i MidtVest. 

- Det er friheden i at bevæge sig rundt uden tøj, og at vi kigger på hinanden, som vi er, i stedet for det man er, når man kommer med høj hat og er direktør. Her er vi allesammen ens, når vi ikke har tøj på, der er ingen forskel på folk, siger formanden. 

Henning Møller glæder sig over den nye strand, og hvis den ikke behager lokalbefolkningen, så må de kigge væk, mener han.

- Så vil jeg mene, at de nok skal bruge deres nakkemuskler til at kigge den anden vej. Der er ingen naturister, der provokerer på nogen måde. Er der nogle lokale, der ikke kan lide nøgenheden, så skal de nok ikke lige gå til Græm Strand, så må de finde en anden strand at være ved. 

Henning Møller fortæller om en af de fordomme, naturisterne møder.