Næstmindste sparekasse på vej mod lukning

Repræsentantskabet bag Danmarks næstmindste sparekasse har besluttet at undersøge mulighederne for at lukke sparekassen og oprette en almennyttig fond. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

I 146 år har Ulfborg Kirkeby haft sin egen sparekasse, men nu kan det snart være fortid.

I hvert fald har repræsentantskabet bag banken besluttet at undersøge mulighederne for at lukke sparekassen og oprette en almennyttig fond. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

- Det er vemodigt, men det kræver andre ressourcer at drive sparekasse i dag, siger Jens Ebbensgaard, der er ansvarlig direktør i sparekassen til dagbladet.

I modsætning til andre pengeinstitutter, der lukker, er det ikke økonomiske problemer, der får landets næstmindste sparekasse til at lukke.

- Det daglige arbejde klarer vi sagtens, men myndighedernes stigende krav om indberetninger gør, at vi har overvejet, om vi kan blive ved, siger Jens Ebbensgaard.

Sparekassens egenkapital, som repræsentantskabet vil overføre til en almennyttig fond, er på 7,33 millioner kroner.

- I den sidste ende er det repræsentatnskabet, der skal mødes til et ekstraordinært møde, og en arbejdsgruppe, der skal se på hvordan man afvikler tingene, så kunderne stilles bedst muligt, forklarer Jens Ebbensgaard, der ikke kan sige nøjagtigt, hvornår sparekassen har sidste åbningsdag.

Landets mindste sparekasse er Fjaltring-Trans Sparekasse.

Se tidligere indslag om Ulfborg Sparekasse:


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.