Musikteater sparer kassen på energi

Musikteatret Holstebro har sparet omkring 300.000 kroner årligt ved at optimere energien.

En intelligent varmeløsning, der skruer op og ned for varmen alt efter hvor mange billetter, der bliver solgt til forestillingen er grunden til, at Musikteatret Holstebro kan se frem til en massiv besparelse på varmeregningen. Omkring 300.000 kroner kommer de til at spare i 2015 sammenlignet med 2013.

- Vi er et stort hus, der bruger mange penge på energi. Det kan godt være svært at styre temperaturen, hvis man skal skrue manuelt op og ned, og det er både spild af penge og giver en dårlig oplevelse for gæsterne, hvis det er for varmt eller koldt, siger direktør i Musikteatret Holstebro, Anders Jørgensen.

I stedet for at have en given temperatur på f.eks. 22 grader, justerer systemet temperaturen efter en kalender, der viser hvor mange mennesker, der kommer til arrangementerne. Varmesystemet regner så selv ud, hvornår det skal skrue op for varmen - og hvornår der skal skrues ned igen, hvis salen er fuld og scenelyset brager derudad.

Efter årets første ni måneder i 2013 brugte Musikteatret Holstebro omkring 1,15 millioner kroner på varme. På samme tidspunkt i år har Musikteatret brugt 917.000 kroner og med tre kolde måneder tilbage, regner direktøren med, at den samlede besparelse lander på omkring 300.000 kroner årligt.

- Det er et stort beløb for os. Det betyder, at de penge vi sparer, kan vi i stedet bruge til ubeskåret at lave mere kultur for, siger direktør Anders Jørgensen.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Miljø.