Motorvej på skoleskemaet

Motorvejsbyggeriet skal lære skoleelever, hvordan skolefag kan bruges i praksis.

motorvej
Foto: Trine Markfoged Jensen, TV MIDTVEST

Dansk og geografi var skiftet ud med motorvejsbyggeri, da 7. klasse fra Ulfborg skole lagde vejen forbi motorvejsbyggeriet udenfor Holstebro. Besøget skulle vise eleverne, hvordan skolefag kan bruges i den virkelige verden.

Og måske er det ikke en helt dårlig idé, at 7. klasse fra Ulfborg lagde vejen forbi motorvejsbyggeriet udenfor Holstebro.

- Man tror, at der kun er én slags sand, og det er det sand, man ser i sandkassen, men så kommer man herop og ser, at der er tre slags grus, siger Albert Nørgaard Skou, der går i 7.A på Ulfborg Skole, der har lært, at det ikke kun er beton, der ligger til grund for den nye motorvej.

 

Besøget er en del af et helt nyt samarbejde mellem Vejdirektoratet og Holstebro Kommune.

- Det er det koncept, vi kalder åben skole, og det fylder rigtig meget i Holstebro. Det her er et af de initiativer, som gør, at vi får eleverne ud af klasseværelset og får dem ud at se, hvad det er, de kan bruge deres fag til, forklarer Allan Skindhøj, der er Naturfagskoordinator i Holstebro Kommune.

 

Eleverne sætter da også pris på undervisningen uden for klasselokalet.

- Det er en oplevelse, man nok ikke lige får igen. Det er ikke så tit, at der bliver bygget sådan en motorvej, siger Mikkel Lund Christensen, der går i 7.A på Ulfborg Skole.

 

Op til besøget har eleverne arbejdet med motorvejsbyggeriet i undervisningen.

Hvis det står til eleverne på Ulfborg skole, er det ikke sidste gang, at der er alternativ undervisning på skemaet.

- Det er meget bedre at se det så tæt på. I skolen hører man jo bare om det, og hvor stort det er, men når man så kommer tæt på, så er det bare endnu større, end man havde troet, siger Mikkel Lund Christensen.

 

Og Allan Skindhøj er glad for de unge hoveders interesse for det store byggeri.

- Det er gået virkelig virkelig stært. Jeg tror, der har været 15 klasser igennem allerede, og der er fyldt op helt frem til sommerferien. Vi kan simpelthen ikke klare flere besøg før sommerferien, så nu håber vi, at alle lærerne tænker, fedt man, og lægger det ind i deres årsplan de kommende to skoleår, lyder det fra Naturfagskoordinatoren.

 

Spørgsmålet er, hvad to drenge i 7. klasse egentlig mener, de kan bruge en motorvejsbro til.

-Så kan vi komme hurtigere væk herovre fra, lyder det samstemmigt og med et grin på læben fra Albert Nørgaard Skou og klassekammeraten Mikkel Lund Christensen.

 

Projektet løber frem til år 2018, hvor motorvejsbyggeriet efter planen skal stå færdigt.

Holstebro Kommune betaler transporten til og fra motorvejsbyggeriet, og Vejdirektoratet står for undervisningen.