Mor efter drabsforsøg mod søn: Gerningsmand var ven af familien

Shila Demant Juncher er mor til den unge mand, der torsdag aften blev overfaldet i sin lejlighed i Holstebro med en økse. Han kendte den 22-årige gerningsmand særdeles godt.

Shila Demant Juncher fra Holstebro oplevede enhver mors mareridt i går aftes. Sammen med sin mand driver hun Stellas Bodega i Holstebro på Østergade i Holstebro.

Og mens stemningen torsdag aften var god på selve værtshuset, så udspillede der sig samtidig et drama i lejligheden oven på. Her bor Shila Demant Junchers 22-årige søn.

quoteJeg opdager først, hvad der er sket, da han kommer ned og holder sig på halsen og råber efter politiet

Shila Demant Juncher, Holstebro

- Jeg opdager først, hvad der er sket, da han kommer ned og holder sig på halsen og råber efter politiet. Og så smider jeg jo alt, hvad jeg har i hænderne og ringer til politiet, fortæller hun i dag til TV MIDTVEST.

Opgør gik for vidt

Overfaldet skete her i lejligheden ovenover Stellas Bodega i Østergade i Holstebro.
Overfaldet skete her i lejligheden ovenover Stellas Bodega i Østergade i Holstebro.
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi ankom en 22-årig mand til lejligheden i Østergade ved 21-tiden i aftes. Manden var bevæbnet med en økse, gik op på første sal og angreb Shila Demant Junchers søn, som blev ramt i halsregionen.

Og bag overfaldet ligger der i følge Shila Demant Juncher en tragedie. Hun fortæller i dag til TV MIDTVEST, at hendes søn kender overfaldsmanden, som i mange år har været en ven af familien. Og at det skulle være et opgør mellem de to, der torsdag aften gik for vidt.

De oplysninger vil anklageren ikke bekræfte, da grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre.

quoteJeg er bare glad og lykkelig for, at jeg stadig har ham

Shila Demant Juncher

Her fremstillede Midt- og Vestjyllands Politi fredag formiddag to mænd ved retten i Holstebro. Den 22-årige overfaldsmand blev varetægtsfængslet i fire uger, mens den anden sigtede – en 55-årig mand, der skulle have ageret chauffør - er løsladt men fortsat sigtet. Politiet ser med stor alvor på sagen.

- Der er brugt en økse, så det er klart, at det er alvorligt i sig selv, fortæller Iben Bøttker, der er anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Millimeter fra tragedie

Shila Demant Junchers søn er sluppet heldig fra overfaldet og er i dag blevet udskrevet fra sygehuset.  

- Det kunne være gået meget, meget værre. Det er millimeter, vi taler om. Så jeg er bare glad og lykkelig for, at jeg stadig har ham, fortæller moren i dag.

Forsvareren til den 22-årige overfaldsmand havde ingen uddybende kommentarer efter retsmødet i dag.