Modtager millionordre fra det norske forsvar

AP Services i Holstebro har sammen med to giganter vundet stort udbud fra det norske forsvar og kan selv være med til at afgøre, hvor stor eksporten skal være frem til 2018.

Sikkerhedsfirmaet AP Services i Holstebro har netop underskrevet en samhandelsaftale med det norske forsvar. Det sker, efter at den vestjyske virksomhed har vundet dele af et stort udbud. Den samlede ramme for udbuddet løber op i 280 millioner norske kroner over fire år.

Glad direktør

AP Services har vundet sammen med to norske giganter i branchen. De to andre skal levere den største del af udstyret. Men direktør Allan Pedersen fra AP Services er glad for, at hans danske firma også har klemt sig ind.

- Det afhænger nu meget af os selv, hvor stort salget skal blive til det norske forsvar. Hvis vi er aktive, burde det kunne løbe op i et pænt to-cifret millionbeløb, siger Allan Pedersen i en pressemeddelelse fra Holstebro Pressen.

De 3 vindere

AP Services skal levere sanitetsmateriel, førstehjælpsudstyr og en række andre produkter. De to andre vindere kommer med blandt andet kirurgisk materiel. Det er Mediq Norge og Laerdal. Mediq Norge omsatte for over en halv milliard i 2012, mens Laerdal med hovedkvarter i Stavanger i Norge har 1.400 ansatte i 23 lande i hele verden.

Militær baggrund

AP Services er startet af Allan Pedersen, der har 13 års baggrund i det danske forsvar og ambulancetjenesten. Omsætningen er steget til 15 millioner, og 90 % går til eksport.

Holstebro goes global

Kontrakten med det norske forsvar er et af de første resultater af Holstebro Kommunes internationale satsning, "Holstebro Goes Global". Blandt andet har Holstebro oprettet et kontor i Oslo, som kommunens virksomheder kan benytte sig af. I den forbindelse har AP Services fået kontakt til det norske forsvar.

Derudover har Holstebro Kommunes indkøbsafdeling vejledt Allan Pedersen om kravene til firmaer, der leverer til det offentlige.