Modernisering for millioner

Holstebro Museum skal moderniseres og udvides for 20 millioner kroner. Det er Færch-fonden, som finansierer byggeriet.

Holstebro Museum præsenterede her til formiddag planerne for en omfattende udvidelse og moderniseing af museet til 20 millioner kroner.

Der er tale om tilbygning af en en helt ny fløj på knap 1.200 kvadratmeter i to plan. Byggeriet skal blandt andet rumme en stor, højloftet udstilllingssal og et opholdsrum for publikum. Derudover skal adgangen til museet gøres handicap-venlig, og sikkerheds-systemerne skal opgraderes, så museet fremover kan huse de mest kostbare kunstværker.

- Projektet sikrer, at Holstebro Kunstmuseum i fremtiden får kapacitet og faciliteter til at byde ind på de største og mest spændende udstillinger i provinsen, fremhæver museumsdirektør Folke Kjems i en pressemeddelelse.

Det var arkitekt Hanne Kjærholm som stod bag museets udbygning i 1981, og hun har også denne gang været ved tegnebordet så den nye tilbygning er lavet  i et samarbejde med Søren Andersen Arkitekter A/S .

- Med udbygningen af kunstmuseet styrker vi Holstebros ry som kulturby til gavn for både kommunens borgere og byens mange gæster, siger Holstebros borgmester Arne Lægaard om planerne.

Den nye fløj forventes at stå klar i januar 2011

Se en animation af den nye tilbygning her:[videonode #4657]


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.