Mistede kone og søn i trafikulykke: Nu kritiserer han kommunen for manglende hjælp

På et splitsekund ændrede Kenny Nielsens liv sig, da han mistede sin kone og søn i en ulykke og blev alenefar til en syvårig pige. Nu står han frem og kritiserer et kommunalt system, der, efter hans mening, frustrerer mere, end det hjælper, når sorgen rammer.

Midt i sit livs sorg måtte Kenny Nielsen også tage stilling til et kommunalt system, som han ikke har været begejstret for.

En trafikulykke kostede hans kone Britta og hans niårige søn livet, og da han rakte ud til kommunen for at få hjælp, løb han panden mod muren.

- Jeg synes, det har været hårdt, det synes jeg. Til tider har det også være uoverskueligt, siger Kenny Nielsen.

Kenny Nielsen søgte konkret hjælp hos kommunen til, hvordan han skulle navigere i en ny virkelighed som alenefar.

- Jeg havde da forventet, at når jeg kommer ned og beder om hjælp, fordi jeg ikke selv har overskud til det, at de så i det mindste kunne sige, hvis de ikke kan hjælpe med det jeg beder om, og at de så ville undersøge det for mig. Det må være et minimum.

- Det er meget lavpraktisk, synes jeg. At man ikke engang kan få hjælp til det, det forstår jeg simpelthen ikke, lyder det fra Kenny Nielsen.

Kan ikke få et møde

Kenny Nielsen kontaktede flere gange sin sagbehandler hos kommunen for at få et møde, der kunne hjælpe ham med at få et overblik. 

- Så kunne jeg forklare min situation. Der skal ikke sættes ret meget tid af til det, det er jo måske et møde på 10 minutter til et kvarter, siger han. 

- Det er bare det med, at man rækker ud og beder om hjælp, og så får man det ikke. Det synes jeg virkelig er ringe, fortsætter han.

Dog blev Kenny Nielsen hver gang henvist til, at han ikke kunne få et møde, men at han kunne finde et svar sine spørgsmål på borger.dk. Og den reaktion er ikke ualmindelig, mener kommunalforsker Roger Buch.

- Mange af de ting som borgere tidligere skulle til en sagsbehandler for at få løst, de ligger i dag som digitale systemer. Så vil sagsbehandleren mange gange sige nej til et møde, fordi det er i det digitale system, at man skal løse et problem, siger han til TV MIDTVEST.

Kommunen vil ikke kommentere

Borgmesteren i Holstebro, HC Østerby, har ikke ønsket at kommentere sagen, da der er tale om en personsag, men han har efterfølgende inviteret Kenny Nielsen på kaffe og en snak på borgmesterkontoret. 

En invitation, Kenny Nielsen tager imod med kyshånd. 

- Jeg håber på, at de vil tage sig sammen i fremtiden, så der ikke er andre, der skal stå i den situation, jeg har stået i, siger Kenny Nielsen.

- Jeg skal nok komme igennem det, det er ikke det, jeg synes bare, det er frygteligt frustrerende, slutter han.

Herunder kan du høre TV MIDTVESTs podcastdokumentar 'Efter Ulykken', hvor Kenny Nielsen fortæller historien om familietragedien. 

Her kan du høre den første episode af podcastdokumentaren 'Efter Ulykken'.
Her kan du høre episode to af podcastdokumentaren  'Efter Ulykken'.