Minkavlere mister millioner

Gift i foderet fra Fodercentralen for Holstebro og Omegn er skyld i, at mink i området er for tynde eller døde. Det koster minkavlere millioner.

Minkavlerne, der får deres foder fra Fodercentralen for Holstebro og Omegn, risikerer at få en økonomisk lussing af de store. Det sker som en konsekvens af, at mange har syge eller døde mink, fordi der har været gift i foderet fra fodercentralen.

Det skriver Dagbladet Holstebro.

- Et løseligt gæt er, at det koster mig omkring 400.000 til 500.000 kroner i tabt omsætning og døde mink, mens jeg stadig har haft udgifter til foder til minkene, siger minkavler Esben Brødbæk, der har 4000 tæver og cirka 19.000 hvalpe på sin farm, til Dagbladet.

Han fortæller, at sygdommen er skyld i, at hans mink risikerer ikke at få vinterpels, fordi de er for små og tynde. Det betyder, at skindene er uden uld og med strittende hår, hvilket gør dem tæt på usælgelige.

Ifølge Dagbladet er synet næsten det samme hos de knap 200 øvrige minkfarmere i området, der også får deres foder fra centralen i Holstebro. Det risikerer at koste områdets minkavlere omkring 30 millioner kroner.

Som en konsekvens af skandalen blev direktøren for minkfodercentralen tidligere på ugen fyret, og bestyrelsesformanden valgte kort tid efter at trække sig fra sin post.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.