Minister: Vi ser på nye finansieringsmuligheder for Maabjerg

Fredagens møde var ifølge erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen (V) konstruktivt. Nu vil regeringen afsøge nye finansieringsmuligheder.

Fredag havde energi-, forsynings- og klimaministeren, Lars Christian Lilleholt og erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen indkaldt til møde omkring det kriseramte bioethanolprojekt i Maabjerg. Projektet blev ellers på et møde tirsdag erkæret urentabelt af Den Grønne investeringsfond. 

- Flere partier bad efter mødet i tirsdags om, at vi så på andre muligheder for finansiering af projektet i Maabjerg, da Den Grønne Investeringsfond vurderede, at det ikke var kommercielt rentabelt at drive virksomheden, siger erhvervs- og vækstministeren.

Derfor var der indkaldt til mødet fredag, og her blev partierne enige om at kigge efter nye muligheder for finansiering af projektet i Maabjerg.

 - Vi (regeringen red.) vil benytte os af de gode råd, der blev givet af partierne, og vi vil afsøge alle finansieringsmuligheder, siger Troels Lund Poulsen og uddyber:

- Vi vil fra regeringens side se på, om der er yderligere finansieringsmuligheder fra europæisk side, men også fra dansk side. Det kan for eksempel være pensionskasser, siger han.

Erhvervs- og vækstministeren vil ikke spå om mulighederne for, at projektet i Maabjerg kan realiseres.

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at det er en besværlig øvelse, hvis det var lige til, så havde der allerede været i gang i processen i Maabjerg.

- Vi er også fra regeringens side interesseret i, at der kan skabes bioethanolproduktion i Danmark, hvis pengene kan skaffes, og det er så den øvelse, vi er i gang med, siger Troels Lund Poulsen.

Regeringen vil nu gennemgå finansieringsmulighederne, inden partierne efter planen mødes for at diskutere Maabjerg projektet i løbet af november måned.