Millionunderskud truede Jespers forretning – nu har webshop reddet virksomheden

Fast Arbejde har i denne uge besøgt Jespers Planteskole, som i løbet af få år har vendt en truende konkurs til bæredygtig forretning.

For tre år siden så det skidt ud for Jespers Planteskole i Holstebro.

Et underskud på 1,5 millioner kroner satte forretningen under så meget pres, at planteskolen var tæt på at dreje nøglen om. Men en nyopstartet webshop satte gang i salget igen og sidste år rundede virksomheden 10 millioner kroner i omsætning.

- Det så rigtig skidt ud. Det hele gav underskud, og det havde vi ikke prøvet i 30 år. Så det var en barsk omgang, siger ejer Jesper Nielsen.

- Så det er bare skønt, at folk har taget så godt imod webshoppen. Det var virkelig, hvad vi havde brug for, lyder det.

- Vi havde ikke andre muligheder

Jespers Planteskole åbnede dørene første gang for 31 år siden. I dag er der cirka 30 fuldtidsansatte og 45 på lønningslisten.

Jesper Nielsens søn og medejer, 25-årige Alex Juul Nielsen, er ikke i tvivl om, at det var den rigtige beslutning at gå online med webshoppen for efterhånden fire år siden.  

- Efter de dårlige resultater snakkede vi om, hvad vi skulle gøre. Der var ikke andre muligheder end at kaste en masse kræfter i netsalget.

- Og vi ville ikke gøre det halvt. Vi ville give fuld gas. Og det er jo så fedt at se, at det er lykkedes, siger Alex Juul Nielsen.

Den langsigtede løsning

Den nye strategi har ikke bare vist sig at redde forretningen i Holstebro på den korte bane. Det digitale plantesalg kommer formentligt til at sikre virksomhedens overlevelse på lang sigt.

- Det er så vildt, at halvdelen af vores omsætning i år kommer fra webshoppen. Og det er i løbet af de her fire år, siger Jesper Nielsen.

I løbet af webshoppens første år har Jespers Planteskole brugt 1,5 millioner kroner alene til at optimere forretningens position på Google.

Fast Arbejde har besøgt Jespers Planteskole i Holstebro. Du kan se hele indslaget her.