Millionstøtte til Hjerl Hede-projekt: - Det er helt fantastisk

Projektet Modern Hands skal få flere unge til at få øjnene op for håndværkeruddannelsen gennem inspirerende kurser og forløb på frilandsmuseet i Vinderup.

Egentlig havde Hjerl Hede kun bedt om cirka det halve beløb, da de søgte støtte til deres projekt hos Tietgenfonden. Da de fik at vide, at de ville få 3,9 millioner kroner til at udvikle Modern Hands, var det derfor en glædens dag.

- Vi var helt oppe og køre, da vi fik opkaldet. Det er helt fantastisk, og det gør bare, at vi får en rygstøtte og et skulderklap, der bare giver noget energi til at komme fremad, siger Nikolaj Kirk.

Han er ansat på Hjerl Hede og leder af det nye projekt. Han håber, at Modern Hands kan gøre dem klogere, som ikke kender så meget til håndværk.

quoteJeg vil gerne have fat i dem, der står i en eller anden gråzone.

Nikolaj Kirk, projektleder, Modern Hands

- Når man kigger på det håndværk, vi har nu, så synes jeg, det løser de ting, det skal, og det er pissefedt, og vi er skidedygtige til at lave håndværk i Danmark. Men vi kan brede paletten langt mere ud i forhold til de der 30 år, som jeg synes, nutidens håndværk repræsenterer.

De unge skal selv bestemme

Nikolaj Kirk tror på, at projektet især kan blive interessant for dem, der overvejer en arkitektuddannelse eller en kunstnerisk vej i deres liv.

- Jeg vil gerne have fat i dem, der står i en eller anden gråzone, som synes, at håndværk ser spændende ud, men at status måske er lidt for lav eller hvad det kunne være.

- Hvis vi breder hele spektret ud, tror jeg også på, at vi breder målgruppen for en håndværkeruddannelse ud, siger projektlederen.

Idéen til forløbet bygger på forudgående samtaler med ’ufatteligt’ mange lærlinge, fortæller Nikolaj Kirk. Og meningen er, at de unge selv skal være med til at bestemme, hvad de gerne vil lære.

- Projektet skal samarbejde med erhvervsskolerne, som uddanner de dygtige håndværkere. Jeg tror, vi skal se på, hvad vi ellers kan tilbyde, siger han.

Tietgenfonden, der tidligere hed Nordea Bank-fonden har til formål at fremme dansk erhvervsliv og stimulere interessen for erhvervsuddannelser.