Miljøstyrelsen udvider ulvezonen efter flere angreb på får

Ulvene fra Ulfborg går på jagt uden for den oprindelige zone. Derfor bliver muligheden for at få erstatning nu udvidet.

Miljøstyrelsen har besluttet at udvide det område i det vestjyske, hvor man kan få tilskud til at sikre husdyr med ulvesikre hegn.

Udvidelsen af ulvezonen skyldes, at ulve, der holder til i området omkring Ulfborg, flere gange har angrebet får uden for den oprindelige zone. 

Blandt andet er der mindst én ulv, der flere gange har stået bag angreb omkring Klosterheden mellem Lemvig og Holstebro, oplyser styrelsen. Udvidelsen betyder nu, at husdyrholdere i et større område får mulighed for at søge for erstatning - hvis dyrene vel at mærke går bag de godkendte hegn, der er sikrede med strøm.

På størrelse med Lolland-Falster

Den nye vestjyske ulvezone dækker både området ved Ulfborg og Klosterheden. Det strækker sig fra Søndervig i syd til Thyborøn i nord og ind over Videbæk, Aulum og Holstebro. Der er tale om et område på cirka 1730 kvadratkilometer, hvilket nogenlunde svarer til størrelsen af Lolland-Falster.

Som noget nyt kan man nu også søge om tilskud til at sætte alarmer på de ulvesikrede hegn. Alarmerne kan sende en SMS, hvis spændingen i hegnet pludselig falder. Det kan skyldes, at hegnet er beskadiget, eller at høj græs aflader hegnet.

Myndighederne vurderer, at der er ni til ti voksne ulve i Danmark i øjeblikket.

Muligheder for at få erstatning