Mentorshop hjælper unge på rette vej

På landsplan får omkring 11.000 unge under 30 hjælp af kommunerne til helt basale ting. I Holstebro hjælper frivillige de unge på vej.

Et stigende antal unge har svært ved klare dagligdagens gøremål på egen hånd. Derfor får flere og flere hjælp af kommunerne til eksempelvis at komme op om morgenen og klare indkøb.

Det kan dog hurtigt blive en stor udgift. I Holstebro har man løst problemet ved oprette en mentorshop, hvor frivillige hjælper unge mellem 18 og 30 år til at kunne klare sig selv. 

Christina Christensen er en af de unge, der har fået tilknyttet en af de 50 frivillige mentorer fra Mentorshoppen, og det giver hende tryghed i hverdagen. 

- Det startede med morgenvækning, og nu får jeg også hjælp til at få struktur på lektielæsningen og hverdagen, siger Christina Christensen. 

quote Det startede med morgenvækning, og nu får jeg også hjælp til at få struktur på lektielæsningen og hverdagen

Christina Christensen, Holstebro

Hun mødes med sin mentor, Lene Vernersen, to gange i ugen, hvor de spiser og løber sammen, og det er ikke kun Christina, der får noget ud af det. 

- Jeg får meget ud af det. Hvis jeg kan se, at det hjælper nogen, så giver det mig noget, siger Lene Vernersen. 

Christina Christensen forstår godt, hvis nogen mener, at hun selv burde kunne klare de opgaver, hun får hjælp til. 

- Det er okay, at folk siger, at det er noget, man selv kan klare. Men de ved jo ikke altid, hvad der kommer bagved, og hvad der gør, at man har brug for hjælp til de her ting. 

Lige nu er der cirka 30 unge tilknyttet Mentorshoppen i Holstebro. 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.