Massive borgerklager over planer om slagteriudvidelse

Borgerne i Naur udenfor Holstebro klager over at byens slagteri Moesgaard Meat har planer om at udvide. Borgerne mener nemlig, at slagteriet larmer og lugter og vil have flyttet produktionen til et industriområde.

Stort set alle borgerne i Naur har skrevet under på et høringssvar til Holstebro Kommune – de er utilfredse med at Mosegaard Meat har planer om at udvide produktionen til det dobbelte. Borgerne føler sig plaget af larm og lugtgener.

- Der er hylen og skrigen fra grise og støj fra kølevognene, forklarer Krohn Sørensen, der er nabo til Moesgaard Meat.

Slagteriet har ligget i Naur siden 1983. Men i takt med, at det er vokset, er naboernes frustration over støj og lugtgener fulgt med. En udvidelse vil betyde tungere trafik på vejen og mere støj i den have, hvor Krohn Sørensen, siger, at han mange gange har målt støj, langt over maxgrænsen.

Ny lokalplan før udvidelse

Hvis udvidelsen skal igennem, så skal der laves en ny lokalplan for området. Formanden for teknisk udvalg i Holstebro Kommune kan forstå godt, hvis naboerne hellere så slagteriet flyttede til et industriområde. Men det er ikke bare sådan lige at beslutte:

- Nu har slagteriet jo ligget der i mange år, og de vil jo gerne udvide, så derfor kigger vi jo på om vi kan lave lokalplanen om, siger Gubber Kristensen, der er formand for tekniks udvalg.

Direktøren for slagteriet, Jess Due Haahr Pedersen siger til TV MIDTVEST, at han mener, at problemerne er løst, hvis der kommer en ny lokalplan, der regulerer området.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.