Masser af fusk på marked

Snyd med sociale ydelser og masser af rod i regnskaberne. Det er en del af virkeligheden på Hogager Marked, konkluderer SKAT efter en koordineret aktion i lørdags.

 

Der var noget at komme efter, da SKAT sammen med repræsentanter fra Arbejdsdirektoratet, fødevaremyndighederne og politiet i lørdags kontrollerede 15 stadepladser på Hogager Marked.

I alt blev 29 personer tjekket, og SKAT konstaterer i dag, at to af dem modtog en eller anden form for sociale ydelser. Om der skal ske modregning er endnu ikke afgjort.

Fem personer hævdede at have første arbejdsdag eller at udføre vennetjenester. I den forbindelse blev to virksomheder pålagt en skærpet registrering af de ansatte.

To virksomheder havde ikke noget kasseapparat og blev pålagt skærpet salgsregistrering. To virksomheder havde rod i regnskaberne. Og tre virksomheder blev afkrævet skatterestancer for tilsammen 12.000 kroner.

En virksomhed blev lukket af fødevaremyndighederne, indtil der var gjort rent.

To personer blev tjekket på mistanke om manglende arbejds- og opholdstilladelse.

Selvom politiet for en sikkerheds skyld var med under hele aktionen, var stemningen overvejende positiv:

- En af de virksomheder, der fik tømt kassen tog det hele med et fint humør og bad endda fogeden om at komme igen senere, så man kunne få betalt hele restanccen, fortæller konsulent Søren Amstrup fra SKAT.

Og SKAT regner med at fortsætte med samme type aktioner fremover.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.