Maskinstation fik stjålet udstyr for over en halv million: - Man bliver utryg

Ukendte gerningsmænd gik målrettet efter dyrt GPS-udstyr, da de natten til onsdag brød ind på en maskinstation i Staby.

Over en halv million kroner.

Det er tabet på bundlinjen for maskinstationen i Staby, efter indbrudstyve natten til onsdag brød ind i fem traktorer, der stod parkeret i en aflåst maskinhal, for at få fat i det dyre GPS-udstyr, der var monteret på maskinerne.

- De koster i omegnen af 115.000 kroner per styk, forklarer medejer hos maskinstationen, Erik Germann.

quoteJeg er bekymret. Den her type mennesker er ikke bare på indkøb i Bilka.

Erik Germann, medejer af Staby Maskinstation

Det er anden gang indenfor to år, Erik Germann og hans ansatte har haft ubudne gæster. Hver gang har indbrudstyvene været helt klar over, hvad de gik efter.

- Man bliver utryg. Når de kan gennemføre det så planlagt og så anonymt, som de har gjort, så føler man sig overvåget. Man bliver noget beklemt, når man tænker på, hvordan de har gået og luret på os, uden vi har tænkt over det.

Bekymret for medarbejdernes sikkerhed

Gerningsmændene parkerede hos naboen, inden de sneg sig om bag stationens ene maskinhal via en af markerne bagved. Her skar de hul i bagvæggen for at skaffe sig adgang til udstyret.

Sådan så det ud, efter indbrudstyvene havde skåret hul i bagvæggen til maskinhallen.
Sådan så det ud, efter indbrudstyvene havde skåret hul i bagvæggen til maskinhallen.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

- De har været fri for at skulle færdes ude foran bygningen, hvor der er lys, der tænder med sensor. Det er skræmmende, at de har haft så stort et lokalkendskab, at de er sluppet afsted med det, lyder det fra Erik Germann, der nu frygter for sine ansattes sikkerhed.

- Jeg er bekymret. Den her type mennesker er ikke bare på indkøb i Bilka.. Det er hårdkogte kriminelle, der går efter det her. Og hvis vi har en medarbejder, som kommer hjem og overrasker dem på fersk gerning, så kan jeg godt være bange for, de vil gå til yderligheder.

- Nødt til at lave nye tiltag

Episoderne får nu Erik Germann til at overveje maskinstationens sikkerhedsmæssige foranstaltninger i fremtiden.

- Nu skal vi først og fremmest have fat i noget nyt udstyr, så vi kan komme videre med arbejdet. Når det så er på plads, må vi se, hvad næste skridt er i forhold til sikkerheden.

- Vi er i hvert fald nødt til at lave nye tiltag, siger Erik Germann.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.