Mårhunde myldrer frem

Den uønskede mårhund breder sig. I weekenden blev der fanget to levende mårhunde bare her i landsdelen.

Mårhunden har tilsyneladende ikke fattet, at den er uønsket her i landet. Den bliver ved med at brede sig, selv om jægere landet over gør, hvad de kan for at udrydde dyret.

I løbet af weekenden er der fanget levende mårhunde i Stadil og Ulfborg.

44 sikre fundSkov- og Naturstyrelsen har lavet en Indsatsplan mod Mårhunden i Danmark

, men lige lidt hjælper det tilsyneladende. Før 1995 var der kun registreret én mårhund i Danmark. Fra 1995 til 2003 blev der fanget 25 mårhunde. Fra juli 2008 til december 2010 er der registreret i alt 91 skudte eller trafikdræbte mårhunde. Alene i 2010 er der 44 sikre fund af mårhunde, alle i Jylland og langt de fleste her i landsdelen. 

Altædende hund

Mårhunden hører til hundefamilien. På latin hedder det altædende dyr Nyctereutes procyonoides. Den spiser alt fra ådsler, padder, små pattedyr, insekter og planter og jager om natten.

Mårhunden er monogam og lever ofte i gamle ræve- eller grævlingegrave, hvor den typisk får 6-10 hvalpe. Der er dog registreret helt op til 19 hvalpe ved en mårhund.

Farlig bændelorm

Mårhunden kan være bærer af rabies, men også af den farligere bændelorm Echinococcus multiloculus, der i værste tilfælde kan være dødelig for mennesker. Ydermere er der risiko for spredning af parasitter til hjemmehørende vildt.

I Indsatsplan mod mårhunden i Danmark

kan man blandt andet se et kort over, hvor mårhunden er fundet.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.