Maren ramt af krisen

Holstebros kunstneriske vartegn falder i værdi på grund af finans-krisen.

Den internationale finanskrise har ramt det mest kendte kunstværk i Holstebro -  Alberto Giacomettis Kvinde På Kærre, bedre kendt som Maren å æ woun.

Den kendte skulptur er ikke længere de 130 millioner kroner værd, som Holstebro Kommune vil forsikre hende for. Kunstmarkedet styrtdykker ligesom aktierne, og Marens værdi kan være faldet det til halve, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

September blev et markant vendepunkt på markedet for impressionistisk kunst. Giacometti satte i maj rekord med en skulptur, der blev solgt til 132 millioner kroner. Men så høje priser er formentlig fortid.

Indehaveren af Holstebro Auktioner, Hans Jørgen Eriksen, vurderer dog, at Giacomettis værker stadig vil have en stor værdi.

- Det er utroligt svært at sætte pris på kunstværker i den klasse, men jeg tror ikke, at Marens værdi er faldet til under 100 millioner kroner. Hun hører til i toppen af kvalitetskunst, og her er priserne ikke så følsomme, siger Hans Jørgen Eriksen til avisen.

Holstebro Kommune har heller ikke planer om at sælge sit kendte vartegn. Politikerne har netop besluttet, at Maren om natten skal sænkes ned i jorden for at undgå hærværk.

Se også: Marens skæbne afgjort


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.