Manglende samarbejde stopper Erhvervsrådet

Nordvestjysk Erhvervsråd må nu lukke helt for sine aktiviteter og fyre alle medarbejdere. Det skyldes ifølge direktøren manglende samarbejde mellem kommuner.

Først meddelte Holstebro Kommune, at de næste år skærer deres tilskud til erhvervsservice ned til en tredjedel. Så fulgte Struer efter og sidst meddelte Lemvig, at de nu opsiger kontrakten med erhvervsrådet fra 2011.

Det er erhvervsrådet selv, der har valgt at sige stop. De mener ikke, at de med de midler kommunerne er villige til at give, kan løse opgaven professionelt.

- Vi vil hellere sig fra og overlade det til hver af kommunerne selv, end vi vil byde ind på en opgave, vi ikke har mulighed for at løfte på professionel vis, siger direktør for Nordvestjysk Erhvervsråd, Anders Holm.

I går delte direktøren fyresedler ud til de ansatte og underskrev sin egen opsigelse. Det kommer på baggrund af det, som Anders Holm kalder manglende vilje fra de tre kommuner til at samarbejde.

- Vi undrer os over udmeldingen, da kommunerne indtil nu har været tilfredse med vores resultater, siger Anders Holm.

Direktøren undrer sig samtidig over, at de tre kommuner ikke følger anbefalingerne fra Kommunernes Landsforening og Erhvervs- og Byggestyrelsen om, at kommunerne går sammen i stærke lokale erhvervscentre.

Selve foreningen Nordvestjysk Erhvervsråd fortsætter, og vil i september præsentere en model for fremtiden.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.